20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Zlatne medalje za Bjelovarske foksiće na Luxemburg Openu

IMG 20160710 WA0004

Marko Erjavac, Petra Miškulin, Kevin Češljar i Tesa Rajčević doslovno su pomeli konkurenciju u kadetskoj dobi i svi se okitili zlatnim medaljama

Članovi najtrofejnijeg sportskog kolektiva opet dominiraju po međunarodnoj sceni.

Prošlog vikenda šestero foksića nastupilo je na prestižnom međunarodnom turniru svjetske G1 serije pod nazivom Luxemburg Open.

Ovo je bio zadnji veliki turnir pred Olimpijske igre i većina olimpijaca je došla upravo na ovaj turnir vidjeti koliko su spremni za najvažniji sportski događaj.

Kako u taekwondo klubu Fox vole velike izazove tako su se uputili i na ovaj veliki svjetski događaj te ostvarili fenomenalan rezultat.

Marko Erjavac, Petra Miškulin, Kevin Češljar i Tesa Rajčević doslovno su pomeli konkurenciju u kadetskoj dobi i svi se okitili zlatnim medaljama.

Veseli dobra forma hrvatskih reprezentativaca Marka Erjavca koji je tri borbe riješio na prekid i bacao trenere i protivnike u očaj sa svojim sjajnim potezima. Finalna borba je bila malo dramatičnija,ali Marko sa lakoćom pobjeđuje 6:3 Španjolca te Petre Miškulin koja je sve borbe pobijedila na prekid. Posebno veseli činjenica što je Petra u prvoj borbi pobijedila reprezentativku Njemačke od koje je izgubila na zlatni bod prije mjesec dana. Sad joj je Petra vratila kamatama i sa prekidom u drugoj rundi 12:0 poslala njemicu kući. Osim fenomenalnih borbi Marka i Petre na velika vrata se vraćaju Kevin Češljar i Tesa Rajčević koji su super borbama osigurali zlatna odličja te najavili vrlo uspješnu sezonu. Tesa i Kevin si iz turnira u turnir dižu jako visoko ljestvicu i pitanje je samo kad će i oni dobit poziv za Hrvatsku reprezentaciju.

Na turniru je nastupila seniorka Andrea Pacadi, koja gubi borbu od reprezentativke Izraela i kasnije pobjednice turnira sa 5:7 u zadnjim sekundama borbe. Andrea je jako loše ušla u turnir zbog zdravstvenih problema, te se vratila u trećoj rundi sa 5:1 , ali to nije bilo dovoljno da sustigne bodovnu razliku koju je izgubila u prve dvije runde.
Juniorka Lana Krapec evidentno raste iz turnira u turnir i Lana je odradila najbolju borbu u svojoj karijeri do zadnjih 35s borbe. Vodila je cijelo vrijeme i kod rezultata 4:2 za Lanu dolazi do malog pada koncentracije i u zadnjim sekundama gubi borbu 4:5.

Svi foksići su pokazali nevjerojatnu složnost, veliki napredak te izuzetnu želju za pobjedom te im na tome treba čestitati. Naporni treninzi su se isplatili i svi su odradili super posao na najjačoj svjetskoj sceni gdje dolaze najbolji od najboljih. Sad slijede svjetska i europska prvenstva za osmero foksića, šest boraca i dva trenera te opet dokazivanje među najboljima od najboljih.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje obitelji Medak i Miškulin na nesebičnoj pomoći te firmi Sedlić d.o.o kao i sportskoj zajednici BBŽ na posuđenom kombiju te posebna zahvala Hrvatskom društvu Luksemburg na pomoći.

Taekwondo klub “FOX”
Zagorska 7
43000 Bjelovar

Slične objave