Crosst.hr

Završno kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju u Garčinu, Slavonski Brod

jahanje garcin 2013 1

Krema daljinskog jahanja, jahači koji su se tijekom sezone 2013. natjecali u sedam kola Croatia cupa prošle subote su se okupili na sedmom, završnom kolu Croatia cupa u naselju Garčin kraj Slavonskog Broda.

Održane su tri utakmice dužine 90 km CEN1*, 68 km B kategorije i 40 km kategorije A. Sve tri utakmice imale su jahače u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a u najvećoj utakmici dužine 90 kilometara najbolji senior bio je Milan Palčić na kobili 130 Sally iz KK AS-Klinča Sela. Druga je bila Marija Skender na pastuhu 300 Kuhaylan Zaid-Harpun iz KK Hrvatski Sokol Vukovje iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je treća bila njena klupska kolegica Olesija Wirnsberger na kobili Ruža iz KK Hrvatski sokol Vukovje. U ovoj je utakmici nastupio i Marijan Pocrnčić na grlu Floret iz Konjičkog saveza BBŽ koji se plasirao na peto mjesto.

Na utakmici dužine 68 km pobijedila je Bianca Šepak na pastuhu Adolf iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije dok je odlična druga u istoj utakmici bila Sandra Prevendar Nekvapil na grlu 304 Gazal Aslan iz KK Hrvatski sokol Vukovje, iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Treća je bila Lidija Keber na grlu 167 Paša iz KK Ferdinandovac.

U utakmici na 40 km za seniore najbrži je bio Alen Terlević na grlu 16 Srećko iz KK ”Soko”, drugi je bio Željko Radola na kobili Liska iz KK Capall Hrboki, dok je treća bila Ivna Biondić na grlu 399 Mabrouk Amir iz KK Ramarin koji je bio domaćin 7. kola i odlično organizirao cijeli događaj.

Uz izvrsno treće mjesto Ivna Biondić istakla se humanom gestom; prekinula je svoju utrku u pokušaju da ulovi konja koji je pobjegao u šumu nakon pada jedne natjecateljice. Budući da je Ivna na lov na odbjeglog konja izgubila nekoliko minuta, možda je time izgubila bolji plasman jer je razlika u dolasku na cilj između nje i drugoplasiranog bila dvije minute, a od prvoplasiranog samo četiri minute. Možda je izgubila bolji plasman, ali je pokazala izrazitu humanost i civiliziranost i humanu stranu ovog sporta u kojem nitko ne bi smio na stazi ostaviti drugog natjecatelja u neprilici. U ovoj je utakmici nastupilo osam seniora, a čak je dvoje isključeno zbog šepanja ili metaboličkih smetnji.

U konkurenciji juniora na utrci od 90 km pobjedio je Dominik Šebalj na pastuhu 323 Kuhaylan Zaid iz KK Hiperion, dok je druga bila Karla Šebalj na grlu Sonik iz KK Hiperion. U ovoj je utakmici nastupilo samo dvoje natjecatelja.

U utakmici dužine 68 km za juniore pobijedila je Laura Šapić na grlu Zafro iz KK Špar, drugi je bio Domagoj Stančec na kobili Gidran XXIV-90 Hajnalka iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je treća bila Klara Novaković iz KK Zlatni Klas.

U utakmici na 40 km u konkurenciji juniora pobijedio je Mihael Radola na grlu 385 Sultan iz KK Capall Hrboki, druga je bila Patricija Kunić na kobili Fendi iz KK AS Klinča Sela, dok je treća bila Viviana Bandov na kobili 35 Diploma El Sbaa. U ovoj je utakmici jedna jahačica odustala nakon što joj je konj pobjegao.

Nakon završetka sedmog kola, proglašeni su i rezultati za ukupno natjecanje kroz sedam kola Croatia cupa, a najbolja seniorka bila je Iva Lipovac iz KK Magušar ujedno i državna reprezentativka, drugi je bio Milan Palčić iz KK AS-Klinča Sela, treća je bila Marija Skender iz KK Hrvatski sokol Vukovje, te četvrta Olesija Wirsberger iz KK Hrvatski sokol Vukovje obje iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

U kategoriji juniora najbolja je bila Laura Šapić iz KK Špar, dok je drugo mjesto zauzeo Stefano Osip iz KK Manjadvorci, državni reprezentativac, osvajač zlatne medalje na međunarodnom prvenstvu u Mađarskoj koji na nekoliko kola Croatia cupa nije došao upravo zbog natjecanja na međunarodnom nivou, a na zadnje kolo nije došao jer sljedećeg tjedna nastupa na međunarodnom natjecanju u Italiji. Izvrsna treća bila je Klara Novaković iz KK Zlatni Klas.

Poredak za ekipe u Croatia cupu je sljedeći: naboji su bili jahači KK Manjadvorci iz Istre, dok je odlično drugo mjesto pripalo jahačima Konjičkog saveza BBŽ. Ove je godine Konjički savez BBŽ imao veći broj jahača nego ranijih godina, a jahali su uspješno pa je i ukupan plasman odličan iako su neki od njih, kao mladi Domagoj Stančec, u natjecanje krenuli tek sredinom sezone. Treći ukupno bili su jahači KK Hiperion iz Zagreba. Zadnje kolo Croatia cupa u Garčinu sudili su Smiljka Selanec, Zlatko Kramarić i Branko Kovačić, dok je tehnički delegat bio Jozef Markić, a glavni steward Darko Rupčić.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.