Crosst.hr

U Zrinskom Topolovcu obilježen Dan pogibije Zrinskih utakmicom u daljinskom jahanju

2016 04 zrinskitoploovac 7

Održano prvo kolo Županijske lige u Daljinskom jahanju Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije

Konjički klub Zrinski iz Zrinskog Topolovca u nedjelju je obilježio Dan pogibije hrvatskih velikana Zrinskih utakmicom u daljinskom jahanju, Prvo kolo županijske lige. Da bi utakmica protekla u najboljem redu, konje i natjecatelje blagoslovio je velečasni Milan Kerš, a cijelom događaju prisustvovao je i načelnik općine Slavko Došen koji pozdravio sve prisutne i čestitao Konjičkom klubu na dobroj organizaciji.

Na utakmici je nastupilo ukupno deset jahača iz Konjičkih klubova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji; KK ”Konji Gizdavi iz Velike Pisanice, KK ”Sokol” iz Predavca, KK ”Husar” iz Čazme, te iz Konjičkog kluba ”Đurđevački graničari” iz Đurđevca u Koprivničko-Križevačkoj županiji. Staza je bila duga 17 kilometara, a jahalo se dva kruga. Nakon svakog kruga uslijedio je detaljan veterinarski pregled konja. Jedan natjecateljski par je odustao nakon prvog kruga natjecanja jer je konju otpala potkova, pa se jahačica brinula da konj ne bi ozlijedio kopito. Jedan je konj isključen također nakon prvog kruga zbog šepanja. Osam natjecateljskih parova je uspješno završilo utrku, a u kategoriji seniora slavio je iskusni Domagoj Stančec na Hajnalki iz KK ”’Konji gizdavi”. Domagoj je prije dvije godine u Croatia Cupu za juniore osvojio zlatnu medalju. U kategoriji juniora slavio je Matej Roberto Horvat na grlu Šemsa iz KK Podgorci” kome je to prva pobjeda na nekoj utakmici, dok je u kategoriji kadeta najbolje bila Matea Vohralik na kobili Gara također iz KK ”Sokol” iz Podgoraca.

Načelnik općine najboljim je natjecateljima podijelio pehare i medalje, a utakmicu su sudili Senka Budimir kao glavni sudac i Zlatko Kramarić kao tehnički delegat. Veterinari su bili Ivo Đureković, Krešo Vukorepa i Ante Ćorić koji su profesionalno odradili svoje zadatke na dobrobit konja.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.