Crosst.hr

U Velikom Trojstvu održano natjecanje mladih tehničara BBŽ-a iz modelarstva

2016 04 trojstvo 2

MODELARSKA LIGA 2015./2016.

Nakon održanog natjecanja mladih tehničara Bjelovarsko-bilogorske županije iz modelarstva – MODELARSKA LIGA 2015./2016. – županijsko natjecanje u sklopu 5. manifestacije „Danas mali, sutra veliki majstor“ u Velikom Trojstvu.

Manifestacija tehničke kulture održana je u Školsko-sportskoj dvorani OŠ Veliko Trojstvo. Sve ekipe, njihove mentore i goste pozdravili su Ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo gđa. Valna Jerjavec Bastijančić, Načelnik općine Veliko Trojstvo gosp. Ivan Kovačić, a uz srdačan pozdrav i podršku županijskom natjecanju modelara te otvaranje natjecanja pripalo je predstavnici našeg Župana gosp. Damira Bajsa, Pročelnici gđi. Ani Antolović.

Uz pozdrav Predsjednika Udruge pedagoga tehničke kulture BBŽ -e, Ivana Rajsz kao glavnog organizatora i nosioca manifestacije slijedile su upute za tijek natjecanja. Nakon kratkih uputa natjecatelji su počeli sa radom.

Rad koji su ekipe izradile bio je KOŠARICA ZA VOĆE, a za to je bilo potrebno pripremiti pet šperploča A4 formata, debljine 3 mm, samoljepljivi papir i ljepilo, strojeve UNIMAT1 te ručni alat za obradu drveta. Zbog velike podrške koju imamo od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture, Bjelovarsko-bilogorske županije, Općine Veliko Trojstvo, Izdavačke kuće „ALFA“ d.d., te OŠ Veliko Trojstvo uvjeti za natjecanje su bili ispunjeni. Sve ekipe imale su iste uvijete i mogućnosti da ostvare vrhunski rezultat, a samo najbolji i najspretniji pobjeđuju.

Na natjecanju je sudjelovalo 27 od 29 prijavljenih ekipa. Dvije ekipe su opravdano izostale sa natjecanja. Dvije ekipe natjecatelja su učenici sa posebnim potrebama čiji je rad bio pod nadzorom njihovih voditelja i asistenata. Naši dragi gosti došli su nam iz susjedne Koprivničko-Križevačke županije, Republike Mađarske i Republike Slovenije. Između gostujućih ekipa najbolja je bila ekipa iz Koprivničko-Križevačke županije Karlo Pavičić i Matija Udvari čiji su mentori gđa. Danijela Jobač i gosp. Ante Starčević. Između ekipa sa posebnim potrebama, ekipa iz Republike Slovenije Gregor Zajfrid i Mario Zajfrid čiji su mentori Zvonko Frečec i Darko Kobovc odnijela je pobjedu.

Na županijskom natjecanju između dvadeset ekipa, ove godine ekipe iz OŠ Veliko Trojstvo pod vodstvom mentora Ivana Rajsz-a odnijele su pobjedu.

Najbolje ekipe bile su:
1.Michel Konjušić (Ž – 5r) i Danijel Tomić (M – 5r) – 49 bodova – OŠ Veliko Trojstvo,
2.Nella Faltak (Ž – 7r) i Filip Šingelberger (M – 7r) – 48 bodova – OŠ Veliko Trojstvo,
3.Manuel Husnjak (M – 8r) i Emre Pehlivan (M – 8r) – 47 bodova – OŠ Veliko Trojstvo.

Za sve ekipe koje su sudjelovale na natjecanju osigurana je prehrana, te priznanja, a najbolje ekipe u tri kategorije uz priznanje za osvojeno mjesto nagrađene su prigodnom nagradom koja će im pomoći u daljnjem radu. Nadamo se da ćemo na taj način slijedeće godine privući veći broj ekipa.

Pohvalnice i nagrade najboljima dodijelili su Ravnateljica gđa. Valna Jerjavec Bastijančić , Načelnik gosp. Ivan Kovačić i Predsjednik UPTK gosp. Ivan Rajsz.

Najbolja ekipa županijskog natjecanja predstavljati će našu županiju na državnom natjecanju koje će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Želimo im puno sreće i uspješno natjecanje te da ostvare najbolji mogući rezultat. No prije svega želimo svim ekipama da kroz druženje u Kraljevici upoznaju što više prijatelja iz svih krajeva Republike Hrvatske.

Ivan Rajsz, prof. PTO-a

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.