Crosst.hr

U svom prvom ekipnom dovele klub u društvo osam najboljih

stk rovisce 1

U nedjelju 20.10.2013., na kvalifikacijskom turniru u Bjelovaru, u kategoriji mlađih kadetkinja, novoosnovani klub STK Rovišće odnosi prvo mjesto. Sa uvjerljivim pobjedama u tri odigrana meča nad daleko renomiranijim protivnicima igračice su osigurale nastup na završnom prvenstvu RH za tu kategoriju.

Djevojčice su postigle veliki uspjeh i svojim prvim ekipnim nastupom dovele tek osnovani klub u društvo osam najboljih ekipa s područja cijele Hrvatske. Za ekipu STK Rovišća nastupile su Ivana Grgić, Antonija Hodalić i Rea Ban pod vodstvom trenera Marinka Bana. U prvom kolu rutinski su pobijedili ekipu Daruvara 3-1, pobjednički niz nastavili su nad ekipom Bjelovara 1, rezultatom 3-2, te na kraju pobijedili drugu ekipu domaćina Bjelovara 2, rezultatom 3-1. Postignuti rezultat još znači i više kad se doda da su Antonija i Rea 2-3 godine mlađe od većine konkurencije (obadvije su najmlađe kadetkinje ).

– Naravno da su ekipe Bjelovara i Daruvara sebe vidjele na prvenstvu RH, ali smo ih strpljivom igrom i mudrom postavom primorali na kapitulaciju.

Uz ekipni uspjeh STK Rovišče bilo je vrlo uspješan i u pojedinačnom djelu, pa je konačni poredak izgledao ovako:
1.mjesto Ivana Grgić – STK Rovišće,
2. Hana Kroužil – Daruvar, te
3. mjesto dijele Antonia Hodalić – Rovišće i Lucija Dankić – Moščenica.

Ivana je do očekivano prvog mjesta stigla s pet uvjerljivih pobjeda i sa samo jedim izgubljenim setom na cijelom turniru, dok je ipak najveće iznenađenje bilo osvojeno 3. mjesto i brončana medalja mlade Antonie Hodalić, koja je mudrom i strpljivom igrom došla do svog najboljeg rezultata u karijeri, a to je tek početak, djevojčice su tek nedavno počele s treninzima i to u prostorijama koje su im za neograničeno korištenje osigurali Općina Rovišće i načelnik općine Slavko Prišćan. Općina Rovišće i sam načelnik Prišćan prepoznali su super ideju o dovođenju stolnoteniskog kluba u njihovu sredinu, a sam stolni tenis kao zanimljiv sport i za aktivno bavljenje i za rekreaciju. Prepoznali su i talent, što igračica, što trenera, te dali svoj doprinos tom za sada malom i mladom, ali vrlo perspektivnim timu koji može postići puno za njihovu općinu.

U tijeku su upisi u nekoliko kategorija: stolnoteniska igraonica (za svu djecu predškolskog uzrasta), Škola stolnog tenisa za osnovnoškolce, te rekreacija za sve zainteresirane od 15-105 godina starosti (ako netko ima više, primit ćemo ga , a sve informacije u vezi Kluba i upisa možete dobiti od trenera kluba Ban Marinka na brojeve telefona 095 918 6788 i 097 703 1823

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.