Crosst.hr

U Manjadvorcima u Istri održano prvo kolo Croatia Cupa u daljinskom jahanju

manjadvorci ozujak 2013 1

Sve popularnija disciplina daljinsko jahanje u prvom je kolu Croatia Cupa, koje se održalo u Manjadvorcima (Kod Pule) u Istri, privukla čak 36 natjecateljskih parova.

Iako je riječ o udaljenoj destinaciji te je dolazak na prvo kolo iziskivao znatna financijska sredstva, u prvom kolu za većinu natjecatelja koji su došli iz svih dijelova Hrvatske, mnogobrojni sportaši, zaljubljenici u ovu specifičnu konjičku disciplinu za koju bi se moglo reći da je konjaništvo za široke narodne mase, potrudili su se doći i ogledati nakon zimske stanke.

Natjecanje se odvijalo na tri staze: staza A 36 kilometara u dvije etape, staza B 60 kilometara u dvije etape i staza Cen 1* 90 kilometara u tri etape. Na svakoj stazi trčalo se u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Najviše natjecatelja nastupilo je u „A” utakmici na 36 kilometara: 14 u seniorskoj i 12 u juniorskoj konkurenciji. U seniorskoj konkurenciji pobijedila je Marija Berković na kobili Quartz staroj 14 godina iz KK Dolina Konja. U juniorskoj konkurenciji pobijedio je Michael Radola na konju 385 Sultan iz KK Capall Hrboki. Treba spomenuti da je u A utakmici odlukom veterinara isključeno pet konja zbog šepanja i metaboličkih smetnji.

U utakmici „B“ na 60 kilometara najbolji senior bio je Goran Bijelić na konju 50 Dalton iz domaćeg kluba KK Manjadvorci. Najbolji junior bila je Valentina Žgomba na pastuhu 25 Safir iz domaćeg kluba KK Manjadvorci.

U utakmici Cen 1* na 90 kilometara u tri etape najbolji je bio Marin Samardžić na konju Havas iz KK Ramarin, dok je najbolji junior bio Stefano Osip na konju 848 Wolf iz domaćeg kluba KK Manjadvorci.

Na utakmici „A“ kategorije na 36 kilometara nastupilo je i četiri gidrana Povijesne postrojbe Bjelovarski graničari husari. Predvođeni već iskusnim Sinišom Jurićem na pastuhu gidran Gavaller koji su zauzeli sedmo mjesto i Vladimirom Vlainićem, jednim od prvih natjecatelja u ovoj disciplini na kobili gidran XXIV-90 Hajnalka koji su zauzeli osmo mjesto, po prvi puta su nastupili s mladim gidrankama i osvojili deveto mjesto Maja Franješ na četiri godine staroj kobili gidran 38 Saba i deseto mjesto Branko Kovačić na četiri godine staroj kobili gidran 36 Saragosza.

Svoj prvi nastup mlade su gidranke odradile besprijekorno. Sva četiri jahača jahala su za Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.