Crosst.hr

U Konjičkom klubu Bjelovar održan ispit za jahaču dozvolu i natjecateljske licence

licenciranje jahanje 2015 1

Nova generacija mladih natjecatelja u subotu je na terenima Konjičkog kluba ”Bjelovar” pristupila polaganju ispita za jahaču dozvolu i natjecateljske licence.

Jahači su bili iz čak četiri različita kluba, a sudac Zlatko Kramarić imao je pune ruke posla. Najprije je sve kandidate ispitao koliko znaju o disciplinama za koje žele steći licence, odnosno znanje iz općeg konjaništva za jahačicu koja je polagala za jahaču dozvolu.

Jedna, najmlađa jahačica polagala je za jahaču dozvolu, a morala je promijeniti konja jer je tijekom zagrijavanja prije ispita počeo šepati. Konj je zamijenjen i ispit je uspješno položen.

Druga jahačica je polagala samo za dresurnu licencu jer je ranije već položila ispit za jahaču dozvolu i licencu za daljinsko jahanje. Nju je sudac posebno pomno promatrao pomognut okom trenerice Ljiljane Jambrušić. Zajedničkom odlukom odobrena je licenca za dresurno jahanje.

Slijedili su jahači koji su polagali za licencu daljinskog jahanja od kojih je njih dvoje trebalo polagati i dresurni test, a dvoje je dresurni test položilo ranije. Nakon dresurnog dijela ispita četvero jahača otišlo je s konjima na teren te je po povratku uslijedio i razgovor o pravilima u veterinarskim vratima i veterinarskom pregledu tijekom natjecanja u daljinskom jahanju.

Ispit su svi položili uspješno, a novi ispit Konjički klub ”Bjelovar” planira održati već na jesen. Ovo je bio drugi ispit za jahaču dozvolu i natjecateljske licence održan u Konjičkom klubu ”Bjelovar” ove godine.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.