Crosst.hr

U KK Zlatni klas održano 1. kolo Croatia Cupa Otrovanec 2014.

jahanje zlatni klas 2014 1

Najbolja seniorka na utrci dužine 86 km bila je Tea Biondić na grlu Havas iz Konjičkog kluba Ramarin dok je drugo mjesto osvojio Lipovac Davor na grlu Azra iz KK ”Magušar”, a treće mjesto Iva Lipovac na grlu Hita iz KK ”Magušar”. Četvrta i posljednja bila je gošća iz Mađarske Judit Kutas na grlu Mersuch Szilaj.

Najbolja juniorka na istoj utakmici dužine 86 km bila je Nika Družeta na grlu 117 Tadeni iz Konjičkog kluba ”Istra”. Ona je bila i jedina juniorka u ovoj utakmici.

U utakmici dužine 63 km najbrža je bila Pavlović Sabina na grlu Floret iz Konjičkog kluba “Husar”, drugo mjesto je zauzela Ana Lučić na grlu 20 Napoleon iz Konjičkog kluba ”Istra”, a treća Lidija Keber na grlu 167 Paša iz KK ”Ferdinandovac”. U ovoj je utakmici startao i veteran Damir Keber na grlu Ricsi iz KK ”Ferdinandovac” te su zauzeli četvrto mjesto. Najbolji i jedini junior bio je Domagoj Stančec na grlu Gidran XXIV-90 Hajnalka iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na utakmici dužine 40 km startalo je 34 seniora i 13 juniora. Najbolji senior bio je Štefan Gašparac na grlu Suri V iz KK “Furioso”, druga je bila Katalin Tasnadi na grlu Jazmin iz Mađarske, a treći Alen Terlević na grlu 16 Srečko iz KK “Soko”. Najbrži junior u maloj utakmici bio je Nino Radošević na grlu 395 Shaker el Masri iz KK “Furioso”, drugi je bio Fabijan Babić na grlu 30 Kika iz KK “Soko”, a treća Patricija Kunić na grlu Fendi iz KK “Agramer”.

Najbrži ekipno bili su iz KK “Istra” koji su skupili 1778 bodova. Utakmica se održavala po gotovo idealnom oblačnom i malo prohladnom vremenu. Podloga; podravski pijesak također gotovo idealna nije zadavala nikakve probleme konjima. Domaćin; KK ”Zlatni klas” pobrinuo se kao i dosadašnjih godina da se svi osjećaju ugodno i dobrodošli; na ovom se natjecanju uvijek najbolje jelo. Ipak, loš službeni sistem za računanje rezultata (nije vlasništvo organizatora) koji nije proradio na vrijeme i zbog kojeg je u jednom trenutku došlo do prave zbrke između pojedinih etapa natjecanja malo je pokvario dojam cijelog događaja i ogorčio ekipe koje su imale dojam da neki njihovi jahači nisu imali izlazak sa etape na vrijeme.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.