Crosst.hr

U Čazmi održano 4. kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju

jahanje cazma 2013 1

Konjički klub ”Manjadvorci” iz Istre s pravom je slavio u Čazmi. Njihov junior Stefano Osip i legendarni konj Wolf star 16 godina projahali su stazu od 130 km.

Iako je Stefano bio jedini u ovoj utakmici, kilometraža koju su prošli zapravo je strašna zbog svoje duljine, pogotovo u svjetlu činjenice da su ju morali projahati u pet etapa na kojima su cijelo vrijeme imali zadano najniže vrijeme. Stefano je ujedno i jedini jahač koji je završio uspješno utrku na 130 km jer jedini senior koji se odvažio na ovu udaljenosti prijaviti sebe i konja, Marijan Pocrnčić na Camali iz domaćeg Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije bio je isključen.

Na utakmici dužine 108 kilometara jedina juniorka koja je nastupila, Laura Šapić i konj Zafro star 11 godina iz KK Špar završili su utakmicu u predviđenom vremenu i zauzeli prvo mjesto. Na istoj stazi natjecala su se dva seniora, a utrku je završila Iva Lipovac na izvrsnom mladom konju Thor starom šest godina iz Konjičkog kluba ”Magušar”, dok je isključen Vladimir Vlajinić na kobili gidran Hajnalka staroj 8 godina iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije zbog prekoračenja vremena predviđenog za jahanje etape.

U utakmici na 80 kilometara za juniore pobijedila je Ana Lučić i Peren Li, sedmogodišnji pastuh iz KK ”Manjadvorci”, dok je druga bila Klara Novaković na konju Ricsi starom 10 godina. Odustali su Valentina Žgomba i Safir, a isključeni su Karla Šebalj i Sonik.

U Utakmici dužine 80 km za seniore pobijedio je Gordan Šebalj mlađi na 147 Sany, osmogodišnjem kastratu iz KK ”Hiperion”, a druga je bila Bijanca Šepak na Floretu, 10 godišnjem kastratu iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Treća je bila Zrinka Bilen na osmogodišnjem kastratu Alabaster iz KK AS-Klinča Sela. Dvoje seniora u ovoj utakmici nije dovršilo utrku.

U utrci na 40 km za juniore bilo je najviše natjecatelja, čak 13, ali šestero nije završilo utrku. Pobijedila je Viviana Bandov na petogodišnjoj kobili 35 Diploma El Sbaa iz KK ”Osijek”, druga je bila Patricija Kunić na šestogodišnjoj kobili Fendi iz KK-AS Klinča Sela, a treći Dominik Šebalj na sedmogodišnjem pastuhu 323 Kuhaylan Zaid iz KK Hiperion.

U utakmici na 40 kilometara za seniore nastupilo je jedanaest natjecatelja od kojih troje nije završilo utrku, a pobijedila je Viktorija Bulić na 887 Cezar, kastratu starom 14 godina iz KK ”Osijek”, druga je bila Ivna Biondić na 399 Mabrouk Amir, šestogodišnjem kastratu, dok je treći bio Milan Palčić na 130 Sally, kobili staroj 9 godina iz KK AS-Klinča Sela.

Najbolja ekipa bila je po zbrojenim bodovima ekipa KK ”Manjadvorci” iz Istre.

Vrijeme je bilo vrlo vruče, teren suh i tvrd pa ne čudi što utrku nije završilo skoro 30 posto konja.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.