Crosst.hr

U Bjelovaru završili susreti ovogodišnje lige u visećoj kuglani

mala liga bjelovar 2013 1

Peta sezona jedine hrvatske lige u visećoj kuglani završila je u subotu, 12. listopada 2013. u Bjelovaru. Deset braniteljskih udruga i jedna civilnih invalida i ove su godine odigrali jedanaest susreta širom središnje Hrvatske.

Sve je počelo u Petrinji, nastavilo se u Topuskom, potom u zagrebačkom kvartu Maksimir pa u Generalskom Stolu i zagrebačkoj Dubravi, Bjelovaru i Susedgradu da bi posljednje kolo kao i prošle godine ponovo ugostili Hrvatski ratni veterani na prostoru Bjelovarskog sajma.

I ove sezone najbolje rezultate kroz cijelo natjecanje pokazali su članovi HVIDR-e Topusko koji su osvojili prvo mjesto. Borba za daljnji poredak je bila dramatična pa su u borbi za drugo mjesto pobjedu odnijele članice ekipe „PETRUS“ iz Petrinje dok je ove godine treće mjesto pripalo članovima HVIDR-e Susedgrad.

Svako kolo male lige bila je prigoda za prisjećanje na poginule suborce. Predvođeni predsjednikom lige, Antunom Pintarom i počasnim predsjednikom domaćina, Hrvatskih ratnih veterana, Goranom Tudićem izaslanstvo lige je i u Bjelovaru položilo vijenac pred spomenik poginulim braniteljima i civilima na središnjem bjelovarskom trgu.

Posljednje kolo lige odigrano je u čast Dana neovisnosti 8. listopada kao spomen na dan kada je Hrvatska i konačno postala suverena država europske i svjetske zajednice slobodnih ljudi istupivši potpuno iz sastava SFRJ. Upravo u borbi za neovisnost sudionici lige dali su veliki doprinos i danas kao invalidi ponosno koračaju na putu nade u bolje gospodarsko sutra svih naših građana.

Iako liga ima natjecateljski karakter pa u tom smislu vlada i sportski duh, ona u stvarnosti promovira prijateljstvo i međusobno uvažavanje sudionika iz različitih krajeva Hrvatske. Uz to ona i promovira već pomalo zaboravljeni stari sport – viseću kuglanu, lokalnu gastronomiju i kulturne običaje. Zbog svega toga, liga nastavlja svoj put i sljedeće godine kada se očekuje i proširenje za bar još jednu ekipu. Najava ima s više strana, ali do formiranja lige za 2014. godinu ima još dosta vremena i priprema.

/n.š. i p.k.k./

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.