Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Bjelovaru je održana prva utakmica Croatia Cupa u daljinskom jahanju; prijavljeno 36 natjecatelja

croatia cup bjelovar 2015 1

Seniorka Sarah Trčak iz Bjelovara na kobili 367 Hadi Hamdani iz KK ”Furioso” u subotu je pobijedila u konkurenciji seniora u utakmici na 80 km koja se održala u organizaciji Konjičkog kluba ”Bjelovar”.

Uz nju je u kategoriji seniora startao samo jedan natjecatelj u toj kategoriji, ali je bio isključen zbog šepanja njegovog konja. Bila je to prva utakmica daljinskog jahanja ove sezone u Hrvatskoj, a prijavljeno je bilo čak 36 jahača iz cijele Hrvatske. Na startu utakmice na 80 km pojavilo se tri jahača para, a uspješno su savladali zahtjevnu kilometražu Šebalj Dominik na grlu 43 Mabrouk Mohar iz KK ”Hiperion”, drugo je mjesto zauzela Natali Bošnjak na grlu 21 Nik iz KK ”Istra”, dok je jedna jahačica odustala od natjecanja u trećoj etapi natjecanja.

U utakmici za seniore na 60 km startao je samo Jurković Milan na grlu Pasha iz KK ”Soko” iz Istre te je nakon uspješno prijeđene staze osvojio prvo mjesto.

U utakmici dužine 38 km u kategoriji seniora prijavljeno je 20, a na start utakmice je izašlo 19 natjecatelja. Najuspješniji senior je bio Matija Vohralik na grlu 235 Sokol iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, druga je bila Petra Špehar na kobili Chloe iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije te treće mjesto Ivan Terlević iz KK ”Soko”.

U seniorskoj utakmici na 38 km su iz Bjelovarsko-bilogorske županije nastupili još i Ena Tudić na kobili 157 Sandini iz KK ”Furioso” koja je bila četvrta, Sandra Perevender Nekvapil iz KK ”Hrvatski soko” Vukovje na kobili Alma koja je zauzela šesto mjesto, Dražen Ivanović na kobili 119 Madhavi iz KK ”Bjelovar” koji je zauzeo deseto mjesto, Olesja Wirnsberger na konju ”Laki” iz KK ”Hrvatski soko” Vukovje te Sanja Toth na kobili 415 Holly iz KK ”Bjelovar” koja je zauzela 15. mjesto dok je na toj utakmici bilo isključeno četiri natjecatelja zbog padova sa konja, šepanja i kašnjenja na cilj.
croatia_cup_bjelovar_2015_3.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”393″/>
U juniorskoj konkurenciji na 38 km na svom prvom nastupu pobijedila je Mateja Vohralik na kobili 114 Gara iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, drugi je bio Ivan Babić na konju 286 Orion iz KK ”Soko”, dok je treće mjesto zauzeo njegov klupski kolega Karlo Radetić na grlu 482 Marah.

U juniorskoj konkurenciji je bilo ukupno sedam natjecatelja, a iz Bjelovarsko-bilogorske županije nastupili su još Tea Vitina na grlu Luna iz KK ”Hrvatski soko” Vukovje koja je bila šesta, dok je sa jednom sekundom zaostatka sedmi bio Kristijan Dijanek na kobili 9 Gidran-2 Semsa iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije kojemu je ovo bila prva utakmica.

Vrijeme je bilo naklonjeno ovoj sportskoj manifestaciji, no velike vrućine su zahtijevale velike količine vode na stazi i na mjestu za odmor između etapa. Uz manje nezgode utakmica je odrađena odlično, a na stazi se izgubilo tek nekoliko natjecatelja koji su brzo vraćeni na pravu stazu. Zanimljivo je da je zbog pogreške zamalo do diskvalifikacije dojahao već iskusni domaći jahač Matija Vohralek koji je usprkos tomu pobijedio na utakmici dužine 38 km i pritom mentorirao dvanaestogodišnjoj sestri koja je zauzela prvo mjesto u toj utakmici u kategoriji juniora.

Tehnički delegat Zlatko Kramarić koji je pregledao staze utvrdio je da su odlično označene, a na utakmici su sudili kao glavni sudci Senka Budimir i Smiljka Selanec, dok su veterinarske preglede sportskih konja odlično odradili veterinari Nika Brkljača Bottegaro, Ivan Đureković i Damir Keber. Glavni Steward bio je Vladimir Vlajinić. Natjecanje su pratili Ognjen Preost, predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza i Josip Trogrlić, predsjednik Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a organizaciju su Konjičkom klubu ”Bjelovar” pomogli Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije, Kavana i slastičarnica Zagorje te Moto klub White City Riders.

Pročitajte još