Crosst.hr

Treći HSTS turnir održan u Ljubešćici

stk roi ljubescica 2015 1

Protekli vikend u Ljubešćici održan je treći HSTS-ov turnir, STK ROI sudjelovao je sa svoje dvije natjecateljice i to u čak tri kategorije.

Rea Ban nastupila je u subotu u konkurenciji najmlađih kadetkinja i u sedmoj grupi iznenadila nositeljicu, Stelu Marčec iz Drave Žabnik, rezultatom 3:2. Uz pobjedu nad Stelom i s još dvije glatke pobjede nad Stelom Šaš iz Koprivnice 3:1 i 3:0 nad Patricijom Vrbat iz Dugog Sela, plasirala se dalje. Taj rezultat u grupi inače daljnji ždrijeb čini lakšim nego ako igračica starta kao druga, no, nažalost Rea nije bila te sreće, jednako iznenađenje dogodilo se u grupi 6 i od svih drugoplasiranih Rea za protivnicu dobiva sebi najnezgodniju ljevakinju Saru Solar koja ju i ovaj put izbacuje iz natjecanja, ali rezultatom 3:1. Antonia je u subotu nastupila u starijoj kategoriji kadetkinje, prvi meč je očekivano izgubila 3:0 od 6 nositeljice Mateje Arlović iz dugoreškog Aquastila, ali je u jednom setu uspjela osvojiti i 8 poena što je stvarno super s obzirom da je Arlović 2000. godište, a i trenutno je sedma na aktualnoj rang listi kadetkinja, drugi meč Antonia je glatko dobila 3:0 Doroteu Kalabek iz Bjelovara, a treći, ujedno i najzanimljiviji meč bio je Antonie protiv dvije godine starije Marte Vukelić trenutno osme s rang liste. Nakon što je nakon 5:5 izborila prvi set u svoju korist 11.7 Antonia je nastavila igrati istim tempom i u drugom setu, no Marta, ipak iskusnija i nakon rezultata 5:5 i u drugom setu preuzima meč u svoje ruke. Meč je završio rezultatom 3: 1, ali može se reći da je bio stvarno lijep za gledanje, puno brzih promjena, puno spinova i atraktivnih poena.

U nedjelju su obje igrale u kategoriji mlađih kadetkinja. Antonia u prvoj grupi prvo bilježi poraz od prve nositeljice mladostašice Hane Arapović 3:0, a onda si s dvije glatke pobjede, nad Varaždinkom Jelenom Vukelić 3:0 te Bjelovarčankom Ingom Malešević 3:0, osigurava nastavak natjecanja. Za ulazak u osminu finala Antonia dobiva i Bjelovarčanku Ingu Vargu rezultatom 3:0, a u nastavku, na putu do četvrtfinala dočekuje ju treća nositeljica Lea Brnić i, nažalost, izbacuje iz natjecanja. Rea je startala u trećoj grupi u kojoj bilježi jednu pobjedu i dva poraza, ali tješi činjenica da je jedan poraz pretrpjela od Lee Brnić koja je izbacila iz natjecanja i Antoniu, a kasnije je bila i drugoplasirana na turniru, te od Lucije Sitar, kasnije trećeplasirane igračice na turniru.

Trener Ban zadovoljan je igrom obje svoje igračice u oba dana na turniru, dodaje da svaki dan sve više i više napreduju i da su na ovom turniru pokazale kako naučeno na treningu koriste na stolu, u meču i iako treniraju u boravku uopće nije velika razlika od ostalih igračica koje trening rade u pravoj dvorani i u višestruko boljim uvjetima. Ban nastavlja s curama istim tempom i već se pripremaju za iduće natjecanje.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.