Crosst.hr

Taekwondo pokal Ivančna Gorica 2013

U nedjelju, 1. prosinca 2013. u Ivančnoj gorici u Sloveniji održan je međunarodni turnir “Taekwondo pokal Ivančna Gorica 2013”. Na njemu je nastupila i šarolika ekipa TKDK “FOX” iz Bjelovara.

Luka Horvat nastupio je u kategoriji seniora do 80 kilograma i u prve dvije borbe zabilježio je dva knockouta protiv boraca iz Slovenije, a finalnu borbu završio je prekidom u trećoj rundi protiv borca iz Bosne i Hercegovine. Uz zlatnu medalju bio je i najbolji senior turnira.

Lora Krčmar u kategoriji juniorki do 55 kilograma ostvarila je tri velike pobjede od kojih posebno se ističe pobjeda protiv slovenske kadetske reprezentativke Klare Kadič s velikim rezultatom 18:10. I
njoj je to bilo dovoljno da bude najbolja juniorka turnira.

Treće zlato u klub je donijela Ena Šimunić u kategoriji kadeta.

Srebrnom medaljom okrunila se Danijela Sinković (juniorka B do 55 kilograma) s pobjedom u polufinalnoj borbi i nesretnim gubitkom borbe na zlatni bod u finalu.

U kategoriji kadeta do 27 kilograma nastupio je Marko Erjavac. Nakon uspješne pobjede protiv slovenskog borca, gubi polufinalnu borbu od tri godine starijeg predstavnika BIH i mora se zadovoljiti brončanom medaljom. Treba napomenuti da je Marko još uvijek službeno mlađi kadet i da razlika od tri godine starosti u njegovim godinama igra jako veliku ulogu.

Drugu brončanu medalju osvojio je mlađi kadet Arian Maričić (do 39 kilograma) i ostvario je dvije pobjede.

Na turniru je nastupila i Tesa Rajčević u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma, ali nije imala sreće sa ždrijebom i dobila je daleko veću protivnicu već u prvom kolu.

Trenerica Sanela kaže: “Pohvale svima, neki su mogli možda bolje, neki su pokazali veliki napredak, neki su briljirali, a neki iznenadili sami sebe. Sve u svemu bilo je to još jedno iskustvo više.”

Borce su vodili treneri Sanela Tolić Medak i Dalibor Čepelja, a klub se zahvaljuje Športskoj zajednici BBŽ na ustupljenom kombiju za prijevoz.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.