08. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Superliga za žene (12. kolo)

U odličnoj atmosferi dvorane 3 Doma sportova odigran je derbi 12. kola Superlige za žene između domaćeg Tisa i Bjelovara, izravnih konkurenata za ulazak u play off i doigravanje za naslov prvaka Hrvatske.

Utakmici je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza gospodin Zlatko Pospiš.

Bjelovarčanke su odlično otvorile susret i odmah na početku povele 2:0, gdje je u prvom susretu u dvoboju prvih reketa Bjelovarčanka Tapai Eva deklasirala Magličić Mateju ne prepustivši ni set vrlo dobroj domaćoj igračici.

U drugom susretu su se sastali drugi reketi Ramić Tamara bivša bjelovarska igračica i Malobabić Ivana, koja je nakon gubitka prvog seta i slabijeg ulaska u susret uhvatila ritam i na kraju slavila 3:1.

U trećem susretu snage su odmjerile Steljić Nataša i devetnaestogodišnja Orlić Lorena, kojoj fali sazrijevanje u seniorskoj konkurenciji gdje u odlučujućim trenucima radi neshvatljive pogreške, u prva dva seta kod rezultata 8:8.

U igri parova Bjelovarčanke su odlično započele i povele 1:0, a nakon toga Zagrepčanke su odigrale kao u transu i preokrenule na 3:1, poravnale na 2:2, nastavivši dramu u ovom neizvjesnom i uzbudljivom meču.

Iduće dvije partije bile su ključne za Bjelovarčanke. Prvo je Malobabić Ivana pobijedila prvi domaći reket Magličić Mateju, prema viđenom scenariju gdje Malobabić Ivana nakon gubitka prvog seta strpljivom i pametnom igrom preokreće susret na 3:1 i vodi Bjelovar do vrlo bitnih bodova te korak do doigravanja za naslov prvaka.

Točku na “i” postavila je odlična Tapai Eva koja je deklasirala Steljić Natašu ne prepustivši ni set učvrstivši Bjelovar na 4. mjestu, gdje zaostaje za jedan poraz od trećeplasiranog Varaždina.

STK TIS STK BJELOVAR
MAGLIČIĆ MATEA – TAPAI EVA – 0:3
RAMIĆ TAMARA – MALOBABIĆ IVANA – 1:3
STELJIĆ NATAŠA – ORLIĆ LORENA – 3:0
Par: MAGLIČIĆ-STELJIĆ – TAPAI – MALOBABIĆ – 3:1
MAGLIČIĆ MATEA – MALOBABIĆ IVANA – 1:3
STELJIĆ NATAŠA – TAPAI EVA – 0:3

Povezani članci

newsend_hgk