Crosst.hr

Super liga za žene

stk bjelovar jaska 2014

Proteklog vikenda završen je jesenski dio prvenstva duplim programom gdje su stolnotenisačice Bjelovara u dopodnevnim satima otputovale kod ove sezone vrlo uvjerljivog Varaždina odigrati zaostalu utakmicu 6. kola.

Bjelovarčanke nisu bile impresionirane protivnikom koji ove sezone je zabilježio samo dva poraza (Mladost i Časl) i u prvom krugu povele sa 3/0 najavljujući veliki dan za Bjelovarski stolni tenis i ostanak u utrci za play of. Ovo je pobjeda kolektiva i kada sve tri igračice daju maksimalan doprinos ispunjavajući zacrtane zadatke onda ne čudi pobjeda nad Varaždinkama.

Susret su otvorile prvi reketi Bjelovarčanka Tapai Eva koja je u Varaždin otputovala pod virozom i Varaždinka Petek Petra aktualna prvakinja Hrvatske. Tapai se dugo mučila da pronađe formulu i pravu igru protiv reprezentativke Hrvatske i nakon vodstva Petek 2/0 i 6:2 Tapai pojačava igru, rješava taj set u svoju korist, te preostala dva seta lagano pobjeđuje indisponiranu Petek. Drugi susret okršaj trećih reketa Lorene Orlić i Brodar Mihaele otišao je na stranu Orlić, koja je ovom pobjedom pokazala da nije zaboravila igrati stolni tenis i možda joj ova pobjeda da vjetar u leđa pred bitne susrete na početku proljetnog prvenstva. Brodar i Orlić odigrali su izjednačen meč, sa razlikom što je Orlić tijekom cijele sezone gubila u ključnim trenucima, ali u ovom susretu kod rezultata 2/2 u setovima od početka petog seta nameće svoj ritam igre i rješava taj set u svoju korist te dovodi Bjelovar u vodstvo 2/0. Treći susret Bjelovarčanka Mirna Tomić pokazuje sve bolju formu i lakše od očekivanog se obračunava sa Bojanom Poljak, te pobjeđuje 3/1 u setovima i u tom trenutku pobjednik se dao naslutiti. Slijedeća tri susreta Bjelovarčanke gube glatko prvo par Tomić-Tapai gubi 3/0 od domaćeg para Petek – Poljak, Orlić od Petek 3/0, te već vidljivo shrvana virozom Tapai od Poljak 3/1. Za konačno slavlje Bjelovarčanka 4/3 pobrinula se Mirna Tomić, ne prepustivši nikakvo iznenađenje sigurnom pobjedom nad Brodar 3/0.

U popodnevnim satima u Bjelovaru je gostovala ekipa Jaske iz Jastrebarskog, pretposljednja ekipa na tablici u kojoj su Bjelovarke apsolutni favoriti i tako je otprilike izgledalo i za stolom, gdje su u prva tri susreta domaćini prepustili gošćama samo jedan set. Tomić pobjeđuje Crnilo Mirelu 3/0, Orlić Brglez Nikolinu 3/1, Tapai se lako obračunava sa Anjom Ivanuša 3/0. Počasni bod za gošće osvojio je par Brglez-Ivanuša nad parom Tomić-Malešević 3/1. Svoju četvrtu pobjedu u danu i drugu pobjedu Bjelovara donosi Mirna Tomić nad Brglez 3/0.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.