02. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Stolni tenis – Ivana Grgić nastavlja pobjednički niz i osvaja šesti pehar

U subotu, 1.2.2014. STK Roi uputio se skoro pa ledenom stazom prema Krapini gdje se održavao 3. turnir iz serije turnira za Trofej Reno Vinek, Memorijal Ivica Švaljek.

Na turnir se prijavilo oko 350 igrača iz 58 hrvatskih klubova. Iako su tijekom natjecanja dominirali članovi zagrebačke Mladosti i put Zagreba odnijeli tri prva mjesta, četiri druga, te dva treća mjesta, ni STK ROI se ne vraća kući praznih ruku. Naime, naša Ivana Grgić, kao najstarija i najbolja igračica našeg kluba nastavlja pobjednički niz i opet osvaja pehar. Ovaj put za treće mjesto i to u konkurenciji mlađih kadetkinja, gdje prva dva mjesta osvajaju igračice Mladosti Sara Sušac i Klara Bardač, a treće mjesto dijele vječite rivalke naša Ivana Grgić te Petra Bulić.

Za razliku od prošlog turnira gdje su Ivana i Petra odmjerile snage u polufinalu, a rezultat prelomio u Ivaninu korist, oba trenera su dolaskom u Krapinu glasno komentirala da su preko tjedna brusili rekete za međusobni susret za stolom i za još jedan odličan meč, no ovaj put ždrijeb cure nije spojio, već ih je njihova odlična pojedinačna igra dovela na zajedničko postolje.

Ivana je do finala prošla sve mečeve glatko i bez većeg napora ne dajući protivnicama previše poena. Polufinalni meč Ivana je igrala protiv Sare Sušec koja je ponovila pobjedu od 3:0 kao u finalu turnira u Ljubešćici, ali ovaj put ne tako glatko. Kako je Ivani ovo zadnja sezona u ovoj kategoriji za očekivati je da sa svakog većeg turnira mora doći s odličnim rezultatima, što ona i čini. Oni koji prate njene uspjehe znaju da joj je ovo šesti pehar u sezoni 2013/2014 u kategoriji mlađe kadetkinje. Možemo Vas podsjetiti da su to bili 1. turnir HSTS-a u Poreču, osvojeno 3. mjesto, 5. kup grada Bjelovara, osvojeno 3. mjesto, 3. kvalifikacijski turnir regije, pojedinačno 1. mjesto i ekipno 1. mjesto, 16. memorijal Matija Gregić održan u Osijeku, osvojeno 3. mjesto, 2 .turnir HSTS-a, Ljubeščica, osvojeno 2. mjesto te posljednji 3. turnir HSTS-a u Krapini, osvojeno 3. mjesto. Tim odličnim rezultatima Ivana je zacementirala svoje 4. mjesto na rang listi u mlađim kadetkinjama i grabi prema prve tri igračice koje više svojim bodovima ne odskaču kao na početku sezone. Bravo Ivana!!

U Krapinu su putovale i mlađe natjecateljice STK ROI, Antonia Hodalić i Rea Ban, i iako još službeno ne spadaju u mlađe kadetkinje cure su nastupile u starijoj kategoriji. Kako se u njihove obje grupe nisu pojavile igračice iz Čazme cure su ostale bez mogućnosti da pokažu mogu li ostvariti ono što im je trener zacrtao. Preostala dva meča svaka u svojoj grupi odigrale su solidno, no nisu uspjele proći grupu što nije ni iznenađenje s obzirom na konkurenciju u grupama. Trener Ban poprilično je zadovoljan rezultatom i igrom iz Krapine te se nada da će već na idućem turniru u Dugom Selu cure pokazati još više.

Povezani članci

newsend_hgk