Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

STK ROI na stolnoteniskom kampu na Pagu

stk roi pag 2014 1

Nakon što je predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš početkom sezone pozvao sve zainteresirane trenere da prisustvuju trening kampu koji se tijekom cijelog ljeta održavao na Pagu pod vodstvom Milana Štencla, Nevena Cegnara i drugih eminentnih hrvatskih stolnoteniskih stručnjaka poziv je stigao i treneru Marinku Banu da sa svojim timom STK ROI gostuje u stolnoteniskom kampu koji se održava već četvrtu godinu za redom na Pagu te da sudjeluju na 4. Kupu grada.

Odlazak na Pag idealna je prilika da svi oni koji su boravili u kampu, a i ostali koji su odradili pripreme ili su tek krenuli s njima odmjere snage na prvom turniru i ustvari vide kako u stvari stoje na startu sezone i na čemu se mora dodatno poraditi. Tako npr. u kategoriji najmlađih kadetkinja po nultoj rang listi odmjeriti snage je došlo njih devet od prvih deset sa liste što je znak da je Kup grada Paga postaje ozbiljno natjecanje pogotovo za mlađe kategorije, najmlađe i mlađe kadetkinje/kadete kojih je ove godine stigao rekordan broj, dok je na turniru sudjelovalo oko 200- tinjak natjecatelja. Iz tog razloga u petak 22.08. u ranim jutarnjim satima trener Ban krenuo je putem Paga sa svojim najmlađim igračicama kako bi u 11 sati prisustvovali otvorenju 4. Kupa grada Paga i krenuli u ekipno natjecanje, mlađih kadetkinja, prema rasporedu turnira. Na otvorenju među gostima turnira bio je nekadašnji nogometni reprezentativac Darijo Šimić koji je u ekipnom djelu sudio poneki meč.

Nakon šesnaest mečeva skoro bez pauze, i nakon borbe sa mješovitim ekipama, Antonia Hodalić i Rea Ban u finalnom meću gube od Varaždinki 3:1 i u kategoriji mlađe kadetkinje osvajaju srebrnu medalju. Od pobjeda Rea Ban može se pohvaliti pobjedom nad Rokom Meterom 3 :1 kasnijim pobjednikom u muškoj konkurenciji u najmlađim kadetima, a Antonia nad Varaždinkom Sarom Solar 3:1 igračicom koja se okitila zlatom u ekipnom dijelu.

Rea Ban najmlađa igračica STK Rovišće, na nultoj rang listi u novu sezonu je krenula s devetog mjesta no odličnom igrom u subotu te ulaskom u šest najboljih igračica na Pagu u kategoriji najmlađe kadetkinje osigurala si je ostanak u društvu najboljih, tako će se bodovima kupa sigurno pomaknuti prema vrhu tablice. U starijoj kategoriji mlađe kadetkinje nažalost u grupi dobiva dvije favoritkinje za medalje Arapović i Štriga od kojih gubi te joj jedna pobjedom nad ljevakinjom Vukušić nije dovoljna za prolaz grupe i nastavak natjecanja. No tu nastupa i Antonia Hodalić koja se na kraju prošle sezone oprostila od kategorije najmlađih kadetkinja s izvrsnim rezultatima, na HSTS-ovim listama može se vidjeti da je kroz sezonu odradila popriličan broj mečeva u svoju korist i sa sredine tablice stigla u TOP 12. U starijoj kategoriji, koja sada postaje njena matična, skupila je popriličan broj bodova kojima si je već osigurala fenomenalan start i 16 mjesto na nultoj rang listi. Antonia je na Pagu nakon pobjeda u grupama i pobjedom na favoritkinjom Antonelom Papak sebi opet osigurala popriličan broj bodova te izborila se za ulazak u osam najboljih igračica mlađih kadetkinja. Nažalost tada ju Arapović, na kraju treća, zaustavlja u daljnjem natjecanju za medalju.

Trener Ban oduševljen je igrom svojih igračica koje su odradile samo kondicijski dio priprema dok ostali treneri s Paga spominju treninge i do 6 sati preko dana u ljetnom periodu priprema. I veseli se sljedećem turniru jer su već sada opravdale svoje rezultate s prvenstva Hrvatske a i same pozicije na rang listi HSTS-s. Iako napominje da njemu lista nije bitna jer se cure zabavljaju i u dvorani ih se poznaje po širokom osmjehu, bilo da gube ili pobjeđuju ali nažalost rang lista je bitna onima o koji moraju opravdati svoja uložena sredstva od grada ili opčine jer oni još uvijek nisu svjesni što su cure postigle s ovako malo uloženog. Ban se iz tog razloga zahvaljuje i sponzorima RD Metalima, te Izletištu i vinariji Vinia, obitelji Šapić jer su nesebično pomogli da cure mogu startati u novoj sezoni. A njihovi rezultati s Paga dokaz su da nisu pogriješili.

STK Rovišće ove sezone dobiva i pojačanje u kadetskom djelu, Anamariju Petrović, fenomenalnu Vukovarku čiji roditelji su prepoznali srčanost i stručnost trenera i ostatka ekipe. Tako najbolja igračica Ivana Grgić dobiva pojačanje a i partnericu za ekipni dio budući da je Ivana ove godine ulaskom u kadetkinje ostaje bez tima s obzirom da su mlađe igračice iz kluba Antonia i Rea ostale u mlađim kategorijama. Anamarija će biti veliko pojačanje za našu mladu ekipu, pogotovo u natjecanjima 2.hrvatske lige, gdje će uz Martinu Brkić, Ivanu Grgić, biti iskusniji dio tima, koji će se po prvi put takmičiti u seniorskoj kategoriji. Uglavnom za STK Roi kreće nova sezona punom parom. Već idući vikend kreču s cijelom ekipom u odmjeravanje snaga na 1. HSTS-ov turnir u Opatiju. Sretno im!

Pročitajte još