Crosst.hr

Športsko plesno natjecanje u Bjelovaru za Trofej grada Bjelovara

h8 bjelovar 2013 1

Dana 25.5.2013. u Bjelovaru u organizaciji Hrvatskog športskog saveza i domaćina ŠPK H8 Bjelovar, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, održano je 10. po redu plesno natjecanje s međunarodnim karakterom, već tradicionalno za Trofej grada Bjelovara, natjecanje u standardnim i latinsko američkim plesovima.

Nastupila su 122 plesna para iz dvije države, Hrvatske i Mađarske, ukupno 24 športska kluba, a sudilo je 6 sudaca iz Hrvatske. Natjecanje je otvorio gradonačelnik Antun Korušec koji je pohvalio organizatora i čestitao 10. obljetnicu Kluba.

Ispred Hrvatskog športskog plesnog saveza povodom 10. obljetnice čestitao je predsjednik Saveza Božidar Čavala, ispred Sportske zajednice grada Bjelovara tajnik Tomo Globan te ispred Sportske zajednice Županije bjelovarsko-bilogorske Željko Maletić.

U najjačim kategorijama pobjednici su i nosioci ”Trofeja grada Bjelovara” u kategoriji: ”mladež B” Balint Temesvari-Paula Hude iz ŠPK ”Takt” Varaždin u obje plesne discipline, u kategoriji ”starija mladež B” Vedran Sraga-Iva Risek iz ŠPK ”Harmony” Varaždin u obje plesne discipline, u najstarijoj i najvišoj kategoriji ”odrasli B” u standardnim plesovima pobjednik je Tamas Pomahazi-Zsofija Varnai iz Mađarske dok je u latinsko-američkim plesovima pobjednik i nositelj ”Trofeja grada Bjelovara” Matija Smolec-Tena Kralj iz ŠPK ”Harmony” Zagreb.

ŠPK ”H8” osvojio je 3 medalje, od toga jednu srebrnu i dvije brončane.

David Ljevar -Vana Četković osvojili su u standardnim plesovima drugo mjesto i srebrnu medalju dok su u latinsko-američkim plesovima bili 4., Mario Ljevar -Klara Slivar u latinsko-američkim osvojili su 6. mjesto, Petar Klinac-Erna Sočec u latinsko-američkim plesovima osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju, Tomislav Bračko-Anamarija u ST plesovima osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju, Ivan Novaković-Mateja Novaković bili su 7. u standardnim plesovima i 5. u LA plesovima, Marko Kurešević-Lucija Dalija Šabić bili su 11. u ST plesovima i 10. u LA plesovima, Kristijan Pavičić-Ivana Klimpak bili su 4. u obje plesne discipline.

Povodom 10. obljetnice kluba u kulturno-zabavnom programu učestvovali su: Klapa ”Bjelovar”, HORKUD ”GOLUB”, KUD ”Češka Obec”, mažoretkinje iz Grubišnog Polja, plesni klub akrobatskog rock n rolla iz Zagreba ”Gimnazija rock n rolla”, trbušne plesačice, shwo plesnog para iz Zagreba, plesna ritmika osmići” koji su oduševili gledateljstvo.

Sljedeće natjecanje je u Makarskoj i Splitu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.