Crosst.hr

Rea Ban ušla u 8. Mladih kadetkinja u stolno- tenisu na natjecanju Dugom Selu

FB IMG 1473

Ove godine memorijal je brojao preko 300 natjecatelja iz Hrvatske, i susjedne Bosne i Hercegovine

Protekli vikend u Dugom Selu održan je stolnoteniski, međunarodni turnir 18. Memorija Saša Par. Ove godine memorijal je brojao preko 300 natjecatelja iz Hrvatske, i susjedne Bosne i Hercegovine.

Naša stolnotenisačica Rea Ban branila je boje bjelovarskog KUL PONG KLUB-a i to u dvije kategorije. U starijoj kategoriji, kadetkinje, završila je nastup u grupi bez osvojenih bodova, a svoju igru je popravila već u nedjelju,kada je u svojoj kategoriji, mlađe kadetkinje, sa dvije sigurne pobjede rezultatom 3:0, 3:1, te jednim porazom 1:3 od uvijek odlične Lucije Sitar, prošla grupu kao druga.
U nastavku natjecanja ždrijeb joj je ponovno donio 9. igračicu s rang liste, Veroniku Salmu od koje je u Zadru pretrpjela poraz od 3:0. No Rea se nije okretala za rezultatima od prije već je za stol stala smireno i hrabro, u novi dvoboj s ovom poprilično živahnom igračicom koje nije ni malo bezazlena, na kraju i 9. mjesto na rang listi govori u prilog tome da se radi o ozbiljnoj stolnotenisačici, dok je Rea trenutno na 12 mjestu iste.

Nakon izgubljenog prvog seta, Rea je preuzela meč u svoje ruke i na kraju pobjedom od 3:1 nad Salmom sebi osigurala ulazak u 8. najboljih na turniru.
Slijedeće kolo, za ulazak u borbu za pehar, Rea kao protivnicu u ždrijebu dobiva Hanu Lončarević, trenutno 3. na HSTS-ovoj rang listi koja ju nažalost porazom od 3:0 zaustavlja u borbi za postolje.

No Rea i trener su zadovoljni Reinom igrom i pokazanim u nedjelju. Trener naglašava da je zadovoljan jer je Rea napokon uspjela skinuti bolju igračicu s rang liste od sebe u ždrijebu iako je izgubila 3:0 kaže da se nije olako predala u borbi s Hanom, no da je u setu kod rezultata 10:10 ipak prevladalo Hanino iskustvo, a i činjenica da je inače odlična igračica trenutno u stvarno vrhunskoj formi i nije neobično da je turnir završila kao druga.

Rein ulazak u 8. Mladih kadetkinja nosi joj nove bodove na rang listi, no dok čekamo najnoviju treba spomenuti da su mečevi koje je igrala sa Sitar, Salmom i Lončarević bili poprilično dinamični, s puno izmjena i atraktivnih poena, jer cure stvarno ozbiljno praše stolni tenis i veselimo se nastavku sezone u kojoj će još sigurno biti zanimljivih susreta ovih rivalki.

Tekst i foto: Marinko Ban

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.