Crosst.hr

Povodom Dana Grada Bjelovara održano Županijsko prvenstvo u dresurnom jahanju

2015 9 klub 5

Loše vrijeme rastjeralo jahače; nastupili samo hrabri

Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije po prvi puta je od osnivanja organizirao Županijsko prvenstvo u dresurnom jahanju, te je na njemu nastupila samo jedna jahačica; Maja Ivičić na kobili Celine i kastratu Cedric. Jahao se test E3, a kobila Celine je dobila više bodova pa je Maja postala prva pobjednica Županijskog prvenstva u dresurnom jahanju. U konkurenciji jahača s invaliditetom nastupio je samo jedan jahač Fran Nekvapil iz Konjičkog kluba Hrvatski sokol Vukovje na kobili Hladini. On je jahao individualni FEI test za drugu kategoriju zbog čije je težine izvođenja dobio veliki pljesak te 62 posto. Gostujućim jahačima sudila je Senka Budimir.

Malo klupsko prvenstvo održano je među domaćim jahačicama iz KK ”Bjelovar. Nastupile su dvije jahačice; Rahela Karanović na Tulasi i Mia Šelović na Rukmini. Rahela je imala prvi nastup u životu, a odjahala je za 60,41 što je odlično za početnicu. Mia Šelović je odustala u sred testa zbog neposlušnosti konja. Domaćim jahačicama sudio je Stewart-Zlatko Kramarić. Na karaju je održan i revijalni nastup husarskih dvojki u kojem su igru zajedničkog jahanja u paru na pješčanom manježu odradili Zlatko Kramarić i Dominik Jus. Njihov nastup je naišao na simpatije publike.

Županijsko prvenstvo u dresurnom jahanju u organizaciji Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, otvorila Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.