Crosst.hr

Petra Miškulin kadetska prvakinja Hrvatske

2016 05 foksicinovo 2

Članovi taekwondo kluba FOX nastupili su na kadetskom i juniorskom prvenstvu države koje se održalo u Zagrebu pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza.

Članovi taekwondo kluba FOX nastupili su na kadetskom i juniorskom prvenstvu države koje se održalo u Zagrebu pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza.
Na turniru je nastupilo osam foksića i bili su najbrojniji i najuspješniji Bjelovarski taekwondo klub.

Kadetkinje Fox-a osvojile su ekipno visoko 4 mjesto, dok su u sveukupnoj konkurenciji kadeti i kadetkinje zauzeli 8 mjesto. U konkurenciji kadeta i juniora ekipno su deseti, nije loše s obzirom da je taekwondo najtrofejniji olimpijski sport u Hrvatskoj.

Petra Miškulin postala je kadetska prvakinja Hrvatske u kategoriji do 51kg što joj je šlag na tortu nakon što je izborila odlazak na kadetsko prvenstvo Europe.
Petra je prvo kolo bila slobodna kao favorit u svojoj kategoriji, a rutinski je odradila tri borbe koje je imala do titule prvakinje Hrvatske, te je ove godine na svim kvalifikacijskim turnirima ostala neporažena!

Tesa Rajčević postala je kadetska viceprvakinja Hrvatske. Tesa, popularni Bumbo imala je četiri izrazito teške borbe jer je mjesecima izbivala s treninga i natjecanja zbog ozljede koljena. Zadnjih mjesec i pol dana Tesa je trenirala non- stop i to joj se isplatilo te je pobjeđivala puno višlje i jače protivnice.
Kevin Češljar osvojio je brončanu medalju pobijedivši u dvije borbe sve protivnike s prekidom, da bi u borbi za srebrnu medalju izgubio u doslovce zadnje dvije sekunde zbog nepažnje. Ali, sve pohvale Kevinu na trudu i zalaganju te zasluženoj medalji.

Po jednu pobjedu su ostvarili Marko Erjavac, Anja Popović i Ena Šimunić dok su bez pobjede ostale Ines Popović i Lana Krapec.

Foksići su se borili žestoko i srčano, davali su sve od sebe da bi bili što bolji. Nitko si nema što zamjerit, sportski su prihvatili pobjede i poraze, a sad kreću pripreme za Europske, Sveučilišne igre i Svjetsko prvenstvo na kojima foksići nastupaju.

Natjecatelje su vodili Sanela Tolić Medak i Feđa Medak.

Taekwondo klub “FOX”

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.