Crosst.hr

Održano treće završno kolo Županijskog kupa u daljinskom jahanju za BBŽ

2015 10 jahane 11

Na natjecanju sudjelovalo 15 jahača

Utrka dužine 24 kilometra koja je održana u Mjesnom odboru Ribnjačka u Općini Velika Pisanica u nedjelju privukla je čak 15 natjecateljskih parova. Riječ je o trećem kolu Županijske lige u daljinskom jahanju na kojem je sudjelovalo deset seniora, dva juniora i tri kadeta. Najbolji senior na ovoj utakmici bio je Domagoj Stančec, drugoplasirana je bila Petra Špehar, a trećeplasirana Mirela Vohralik.

U kategoriji juniora nastupilo je dvoje juniora, a pobijedio je Kristijan Dijanek iz KK ”Zrinski”, dok je drugoplasirana bila Katarina Nerlović.

U kategoriji kadeta nastupilo je troje natjecatelja, a pobijedila je Matea Vohralik iz KK ”Sokol”, drugo plasirana je bila Martina Škrlec, a treći Dominik Jus iz KK ”Veliko Trojstvo”. Nakon zbrajanja bodova iz prethodna dva kola redoslijed je bio sljedeći: Najbolja seniorka bila je Petra Špehar iz KK “Konji gizdavi”, dok je drugi bio Domagoj Stančec iz istog kluba. Treća je bila Mirela Vohralik iz KK ”Sokol”.

Najbolji kadeti ukupno u županijskoj ligi bili su Kristijan Dijanek iz KK ”Zrinski”, Katarina Nerlović i Laura Šapić iz KK ”Špar”. U kategoriji Kadeta pobijedila je Matea Vohralik iz KK ”Sokol”, druga je bila Martina Škrlec, a teći Dominik Jus iz KK ”Veliko Trojstvo”.

Županijska liga je pokrenuta kako bi privukla jahače koji još nemaju sve potrebne licence za nastup u utakmicama HKS-a, te kako bi ih potakli da polože potrebne ispite, steknu licence i uključe se u više rangove natjecanja. Pobjednicima je priznanja i pehare uručio Josip Trogrlić, predsjednik Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije koji je pokrenuo ligu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.