Crosst.hr

Održano prvo kolo Croatia Cupa u daljinskom jahanju Đurđevac 2016.

2016 04 jahanje 4

Izvrsna organizacija novog kluba Đurđevački graničari

Dobro vrijeme i veliki broj natjecatelja obilježili su prvo kolo Croatia Cupa u daljinskom jahanju koje je ove godine održano u organizaciji novog kluba u Đurđevcu. U najtežoj utakmici za seniore na 84 kilometra pobijedila je Petra Špehar na grlu Chloe iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Osam minuta kasnije u cilj je ušao Marin Samardžić na grlu Omega II iz KK Ramarin, dok je treći bio domaći jahač Saša Franjić iz KK Đurđevački graničari. U ovoj je utakmici startalo čak sedam seniora.

Na utakmici iste dužine startalo je pet juniora, a pobijedila je Nika Družeta na grlu Saghya Hajnal iz KK Istra, dok je sa samo sedam sekundi zakašnjenja druga bila Mia Šelović na grlu Finesa iz KK Bjelovar, dok je trećeplasirani Ivan Babić iz KK Soko kasnio trinaest minuta. U ovoj teškoj utakmici nije bilo isključenih jahača, a brzine jahanja pobjednika su bile preko 16 km/h.

Pravo iznenađenje bio je veliki broj seniora prijavljenih na utakmici dužine 42 km. Nastupilo je čak 25 natjecateljskih parova, a uspješno je završilo 22 natjecateljska para. U ovoj utakmici su sva mjesta na postolju osvojili jahači iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Prvo mjesto osvojio je Vlado Vohralik na grlu Gidran-2 Semsa iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Druga je bila Mirela Vohralik na grlu Gidran-1 Shefika iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilgorske županije, dok je treća bila Olesja Wirnsberger na grlu Amurath Csillagtan iz KK Hrvatski sokol Vukovje.

U Utakmici dužine 42 kilometra za juniore sva postolja ponovno su zauzeli jahači iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a pobijedila je Mateja Vohralik na grlu Sokol iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, druga je bila Martina Škrlec na grlu Whisper iz KK Husar iz Čazme, a treća Nela Kos na grlu Kaan iz KK Husar iz Čazme. U konkurenciji juniora nastupilo je 11 juniora, a svih 11 uspješno je završilo utrku. U ovoj utrci su pobjednici imali prosječnu brzinu od 18 km/h.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.