Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Održano Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju i treće kolo Croatia Cupa u Garčinu

jahanje prvenstvo hr 2014 1

Slavonski klub ”Ramarin” u subotu je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u daljinskom jahanju na kojemu je ujedno održano i treće kolo Croatia Cupa u daljinskom jahanju.

U najtežoj utakmici dužine 112 kilometara pobijedila je domaća jahačica Tea Biondić na konju Havas iz KK ”Ramarin” koja je utrku završila za 7 sati i 17 minuta.

Drugoplasirani Gordan Šebalj mlađi na grlu 331 Kuhaylan Zaid H iz KK ”Hiperion” stigao je čak 39 minuta kasnije dok je isključen Milan Palčić na grlu Alabaster iz KK “AS-Klinča Sela”.

U kategoriji juniora su nastupila tri jahača, a pobijedio je Domagoj Stančec na grlu Gidran XXIV-90 Hajna iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Isključeni su Dominik Šebalj na grlu 323 Kuhaylan Zaid iz KK “Hiperion” zbog šepanja konja, a Karla Šebalj na 441 Gazal Ahat iz KK “Hiperion” je isključena zbog metaboličkih problema konja kojemu veterinari nisu dozvolili nastavak natjecanja.

U utakmici kategorije B na 68 kilometara za seniore nastupilo je šest seniora, a pobijedio je Terlević Alen na grlu 16 Srećko iz KK ”Soko” iz Istre, dok je Bojan Lipovac na grlu Thor iz KK ”Magušar” zauzeo drugo mjesto te je ujedno dobio poseban pehar kao najstariji natjecatelj na utrci. Treća je bila Una Caboni na grlu 17 Gabriela iz KK “Istra”. Utrku je završio još i Davor Lipovac na grlu Femi iz KK “Magušar”, dok su isključeni Sarah Trčak na grlu Hadi Hamdani iz KK ”Furioso” zbog šepanja konja i Sabina Pavlović na grlu Gidran 36 Sargarosz iz KK “Husar” zbog premorenosti konja, obje iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

U utrci kategorije B na 68 kilometara nastupilo je četiri juniora, a pobijedila je Laura Šapić na grlu 468 Zafro iz KK “Špar”, dok je drugo mjesto sa dvije sekunde zakašnjenja zauzela Mia Šelović na kobili Hladini, kojoj je u drugoj etapi otpala potkova, iz KK ”Bjelovar”. Treće mjesto zauzela je Dorotea Barić na grlu Ramzes koja je iza prvih dviju kasnila 15 minuta, dok je isključen Nino Radošević na grlu 395 Shaker El Masri iz KK “Furioso”.

U utakmici kategorije A na 40 kilometara na kojoj je nastupilo čak 13 seniora pobijedila je Dinka Kovačević na grlu Gidran 38 Saba iz KK ”Husar” iz Čazme koja je stazu pretrčala prosječnom brzinom od 15 km/h, drugi je bio s pet minuta zakašnjenja Marin Samardžić na grlu 399 Mabrouk Amir iz KK “Ramarin”, a treća Iva Latin na kobili Bela iz KK “AS-Klinča Sela”. Na ovoj utakmici isključeno je troje natjecatelja zbog premorenosti konja.

U utakmici kategorije A na 40 kilometara startalo je pet juniora, a, krećući se prosječnom brzinom od 15,09 km/h, pobijedila je Lucija Novosel na grlu 6 Polis iz KK ”Zlatni klas”. Druga je bila Tina Jurković na grlu Murada El Hafi iz KK “Soko”, a treći Ivan Babić na grlu 286 Orion iz KK ”Soko”. Utrku je završila na četvrtom mjestu još i Lea Milivojević na grlu 34 Zanos Zarka iz KK ”Istra”, dok je isključen Fabijan Babić na grlu Kika iz KK ”Soko”.

Dan je bio vrlo vruć i težak za konje i jahače. Staze kojima su se kretali bile su odlično uređene i označene, a Konjički klub ”Ramarin” odličan organizator. Sudačko Vijeće pod predsjedanjem Tihane Brlas bili su Zlatko Kramarić i Branko Kovačić, a na suđenje i mjerenje vremena nije bilo prigovora. Jahači iz Bjelovarsko-bilogorske županije osvojili su ukupno plasmane na tri prva mjesta i jedno drugo mjesto što je odlično.

Pročitajte još