Crosst.hr

Održano 4. kolo Croatia Cupa u daljinskom jahanju

2015 6 jahanje1 8

Nastupilo šest jahača iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Mia Šelović druga na 60 km, Tea Vitina druga na 40 km, Petra Špehar treća na 40 km.

U prekrasnom Krašogradu protekle je subote održano 4. kolo Croatia Cupa u daljinskom jahanju na kojemu je nastupilo 25 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Ravničarska staza s dobrom podlogom omogućila je velike brzine jahanja, a usprkos visokim temperaturama konji su dobro podnosili napore. Isključeno je samo četvero natjecatelja zbog šepanja konja, a dobre su rezultate postizali jahači iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Održane su tri utakmice u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a na najduljoj utakmici CEN 1* od 80 km prijavljen je bio samo jedan senior; Alen Terlević na konju Srećko iz KK ”Soko” iz Istre. On je uspješno završio utrku brzinom od prosječno 11,2 km/h. Iz istog kluba je bio i jedini prijavljeni junior Mateo Žufić na grlu Kazim koji je bio isključen zbog premorenosti konja.

Na utakmici B za seniore na 60 km Nastupilo je šest jahača te su svi uspješno završili utrku sa vrlo velikom brzinom od prosječno 15,7 km/h koliko je jahao pobjednik Milan Palčić na kobili Sally iz domaćeg kluba AS Klinča Sela. Druga je bila Una Carboni na Gazal Agi iz KK ”Magušar”, a treći Josip Bradvić iz domaćeg kluba AS Klinča Sela. Na utakmici B dužine 60 km za juniore nastupilo je četvero natjecatelja koji su također uspješno završili utakmicu brzinom od 14,3 km/h. Tri prvoplasirana juniora priredilo je pravu malu vatrenu završnicu u kojoj su sekunde odlučile tko će biti prvi stigavši u cilj sa samo jednom sekundom zaostatka, jedni za drugima. Pobijedio je Ivan Babić na konju Orion iz KK Soko Pazin, Druga je bila Mia Šelović na kobili Hladini iz KK ”Bjelovar”, a treća Tina Jurković na kobili Gabriela iz KK ”Soko” iz Pazina. Četvrti je stigao dvadeset minuta kasnije Dominik Šebalj na grlu Shagya Gard iz KK Hiperion Zagreb.

Na utakmici kategorije A dužine 40 km nastupilo je deset seniora ode kojih je dvoje isključeno zbog premorenosti i šepanja. U ovoj je utakmici postignuta velika brzina od čak 17,9 km na sat, a pobijedio je Davor Lipovac na kobili Azra iz KK ”Magušar”. Druga je bila Iva Lipovac na grlu Thor iz KK ”Magušar”, a treća Petra Špehar na kobili Chloe iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Na ovoj utakmici je uspješno nastupio i Dražen Ivanović na kobili Madhavi iz KK ”Bjelovar” koji je zauzeo 6. mjesto te Olesja Wirnsberger na kobili Amurath Csillagtan iz KK ”Hrvatski sokol” Vukovje koja je zauzela osmo mjesto. U Utakmici A na 40 km za juniore natjecalo se troje juniora koji su se kretali brzinom od 14,6 km/h a pobijedio je Karlo Radetić na grlu Marah iz KK ”Soko” Pazin, druga je bila Tea Vitina iz Bjelovarsko-bilogorske županije na grlu Luna iz KK ”Hrvatski sokol” Vukovje, dok je jedna juniorka isključena zbog šepanja konja.

Utakmica je bila odlično organizirana na području tematskog parka ”Krašograd” u Općini Pisarovina. Riječ je o predivnom turističkom mjestu sa izvrsnim terenima i smještajem za konje i osoblje. Osim bazena za kupanje, nekoliko ribnjaka i konjičkog kluba koji pruža mogućnost jahanja organiziraju se i ručkovi, a cijeli je kompleks sagrađen u drvetu tako da se odlično uklapa u krajolik. Iako je KK ”AS Klinča Sela” po prvi puta organizator jedne daljinske utrke, može se reći da je teren koji je izabran pravi pogodak za ovakvo događanje, možda i najkvalitetniji u Hrvatskoj.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.