Crosst.hr

Održane Europske paraolimpijske igre mladih 2015. u Varaždinu

2015 6 crkvenac 1

Martina Crkvenac iz Male Trnovitice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, plivačica s invaliditetom sudjelovala je na Europskim igrama mladih 2015. s invaliditetom koje su održane u Varaždinu od 16. – 19.7.2015.

Sudjelovalo je 230 natjecatelja iz 22 zemlje, a natjecali su se u 4 sporta – plivanju, atletici, stolnom tenisu i boćanju. Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto osvojivši 11 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih medalja na 4. Europskim paraolimpijskim igrama mladih u Varaždinu i prvi puta održanim u Hrvatskoj.

Sudjelovali su plivači iz Bugarske, Francuske, Njemačke, Irske, Portugala, Litve, Crne Gore, Norveške, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Španjolske, Švedske i Hrvatske.

Martina Crkvenac natjecala se na 50 i 100 m u slobodnoj, prsnoj i leptir disciplini te štafeti na 50 m u slobodnoj i mješovitoj disciplini. Otplivala je osobne rekorde u pojedinačnim disciplinama i osvojila prvo mjesto na 50 m u leptir, drugo mjesto na 100 m u leptir i treće mjesto na 50 m u slobodnoj disciplini i okitila se brončanom medaljom u svojoj klasi S 9. U štafeti na 50 m u slobodnoj disciplini plivačice reprezentacija Hrvatske osvojila je prvo mjesto, a drugo u štafeti na 50 m u mješovitoj
disciplini.

Martini su to treće Europske igre mladih s invaliditetom gdje je sudjelovala i osvojila medalje.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.