Crosst.hr

Nastavlja se viseća kuglana

mala liga visece kuglane

Branitelji, među kojima je najviše vojnih ratnih invalida, i ove će godine igrati ligu viseće kuglane. Okupljeni u udruge branitelja, ratni veterani s područja središnje Hrvatske ovako nastavljaju s druženjem i sportskim susretima. U ukupno osam susreta odradit će 11 kola „Male lige viseće kuglane“ i tako promovirati zdrav život, ali uz to i obilježiti sve značajne datume iz Domovinskog rata. Liga starta u Petrinji 9.III., a završetak je u Bjelovaru 12.X.2013. godine.

Mala liga viseće kuglane okuplja u jedanaest ekipa oko 60 branitelja i mnoštvo prijatelja koji su nezaobilazni auditorij na svakome susretu. Petrinja, Topusko, Maksimir, Generalski stol, Dubrava, Susedgrad i Bjelovar domaćini su pojedinih natjecanja. Sve svoje aktivnosti ekipe u većini slučajeva financiraju same, premda se neki susreti uspiju ugurati u proračune obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na području ovih mjesta. Osim branitelja u ligu su uključeni i civilni invalidi te supruge i udovice branitelja.

Ligu krase sklopljena prijateljstva, ali i sportski duh koji se kod nekih možda i prežestoko očituje. Unatoč tome rezultat nikada nije na prvom mjestu, nego zabava, druženje i međusobno nadmudrivanje u cilju pronalaska odgovora na pitanje kako osvojiti što bolji plasman. Osim natjecanja kroz ligu pojedine ekipe sudjelovat će i na turnirima od kojih se dva odigravaju u Petrinji te jedan u Bjelovaru u sklopu Sajma sporta i rekreacije SPOREK na Bjelovarskom sajmu.

Ovakav oblik druženja branitelja i ratnih stradalnika primjer je njihove samostalne potrebe za druženjem i natjecanjem koji treba poslužiti i onima koji smatraju da udruge za njih ne pokazuju interes. Interes mora krenuti od samih branitelja, inače nema svrhe pokretati aktivnosti koje obično završe neuspješno ili s malim interesom.

/ HRV Središnjica – foto: arhiv HRV /

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.