Crosst.hr

Najsjajnije odličje za Lauru Šapić u daljinskom jahanju

sapic lividrage 1

10.8.2013. godine u Lividragama, Tršće održano je 5. kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju. Na najtežoj stazi do sada koja se nalazila na preko 900 m nadmorske visine i čija je visinska razlika u pojedinim dijelovima staze iznosila i do 500 m učestvovalo je 13 jahačih parova.

Održane su tri utrke i to A na 40 km, B na 64 km i CEN 1* na 84 km. Na utrci A od 40 km iz naše županije sudjelovao je junior Nino Radošević na grlu 706 Pikica iz KK Furioso međutim nije uspješno završio utrku.

Juniorka Laura Šapić sa svojim 468 Zafrom iz KK Špar osvojila je najsjajnije odličje uspjevši odjahati utrku B od 66 km za 6 sati i 49 min osvojivši pri tome 640 bodova čime je trenutno preuzela vodstvo u juniorskoj kategoriji Croatia kupa 2013. Podsjetimo se da je prije manje od mjesec dana uspješna juniorka osvojila zlato na 4. kolu Croatia kupa u Čazmi odjahavši njoj najveću utrku do sada od 108 km.
sapic_lividrage_2.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”467″/>
Do kraja sezone preostale su još dvije utakmice, jedna u Bjelovaru te finale Croatia kupa u Garčinu.

Tekst i foto: Tajana Kesić-Šapić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.