Crosst.hr

Na Sajmu mogućnosti i ZID festivalu predstavljena škola jahanja

2015 10 zid 2

Konjički klub ”Bjelovar” predstavio školu jahanja

Od samih početaka Sajmova mogućnosti u ovaj se vid promocije udruga uključio i Konjički klub ”Bjelovar” koji je na bjelovarskom Korzu predstavio školu jahanja. Budući da je Sajam mogućnosti namijenjen školarcima određene dobi, Klub je izložio sedlo, nagrade koje su njegovi članovi zaslužili izvrsnim sportskim rezultatima, te konja koji je strpljivo nosio svakog tko je imao hrabrosti sjesti mu na leđa. I jedan policijski službenik pokazao je kako su policijske postrojbe osposobljene za kretanje u svakoj vrsti prijevoza, pa čak i na konju – svaka čast!

Predsjednica Konjičkog kluba ”Bjelovar” rekla je da je jahanje plemenita sportska disciplina namijenjena ljubiteljima životinja koji se sa životinjom žele družiti na jedan drugačiji način.

– Jahanje nije samo vozikanje kao u fotelji. To je pogrešan dojam koji površni promatrač može dobiti ukoliko nikada nije sjedio na konju. Jahanje iziskuje znatan fizički napor i od redovitog jahanja gube se suvišni kilogrami, te stječu mišići jer je baš svaki dio tijela uključen u rad, a ponekad i grupe mišića koje se ne razvijaju u nekom drugom sportu. Jahanje također povećava i samopouzdanje. Kada jahač postigne određenu vještinu jahanja, pravi je doživljaj da te živo biće teško 500-600 kilograma sluša bez pogovora – rekla je Senka Budimir, predsjednica Konjičkog kluba ”Bjelovar”.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.