Crosst.hr

Martina Crkvenac, jedina plivačica u BBŽ koja postiže velike rezultate

martina crkvenac 2015 1

Martina Crkvenac plivačica s invaliditetom iz Male Trnovitice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, sudjelovala je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom koji je održan u Splitu 16. i 17.5.2015.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 zemalja i 12 klubova iz Hrvatske, a natjecatelji su došli iz Švedske, Malezije, Egipta, Francuske, Turske, Latvije, Iraka, Austrije, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Martina Crkvenac osvojila je 6 prvih mjesta na 50 i 100 m u slobodnoj i leđnoj disciplini u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te 2 druga mjesta na 100 m u prsnoj disciplini u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U međunarodnoj konkurenciji plasirala se na 7., 9. i 12. mjestu. Ponovo je otplivala svoje osobne rekorde, što znači da svako njeno natjecanje ima bolje isplivano vrijeme.

Martina se vrijedno priprema dalje za Europske igre mladih 2015., koje će se održati u Varaždinu sredinom srpnja.

U 2015. godini naša Martina Crkvenac sudjelovala je na mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje je svaki put otplivala svoje osobne rekorde. Od međunarodnih natjecanja sudjelovala je u Bresciji i Napulju u Italiji i u travnju u Berlinu na Otvorenom prvenstvu Njemačke gdje je sudjelovalo 557 natjecatelja iz 42 zemlje. Natjecanje se moglo pratiti uživo preko interneta i Martina je u svojoj startnoj grupi na 100 m u prsnoj disciplini bila prva od 10 plivačica.

Martina je ponos svoje obitelji, a posebno majke Milkice Crkvenac.

– Za mene je to sreća najveća i veliki uspjeh Martine. Svakodnevni treninzi donose i rezultate. Martina je uspješna i hrabra mlada djevojka koja sama sve odrađuje jer ide u prvi razred 1. Gimnazije u Utrinama u Zagrebu i stanuje u Đačkom domu i sama svakodnevno odlazi na treninge na bazen u Utrinama i vrijedno trenira i pliva za reprezentaciju Hrvatske.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.