Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Martina Crkvenac i dalje niže pobjede

martina crkvenac 2014 1

U Splitu je 10. i 11.5.2014. održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Sudjelovalo je 120 natjecatelja iz 11 zemalja i to Austrije, Crne Gore, Iraka, Mađarske, Poljske, Slovenije, Rusije, Španjolske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i 13 klubova iz Hrvatske.

Martina Crkvenac se natjecala na 50 i 100 m leđno i prsno, 100 m delfin, 200 m mješovito i prvi puta na 400 m slobodno kraul. Otplivala je osobne rekorde i osvojila 10 zlatnih, 3 srebrna i 1 brončano odličje u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U međunarodnoj konkurenciji osvojila je od 5. do 13. mjesta s tim da u toj kategoriji u konkurenciji su svi natjecatelji bez obzira na nacionalnost i stupanj invalidnosti, a ukupni poredak se dobiva temeljem bodova koji pokazuju vrijednost pojedinog rezultata u pojedinoj kategoriji invaliditeta.

Martina je plivala ispred svog plivačkog kluba Daruvar uz pratnju trenerice profesorice kineziologije Branke Bakić.

Na ovom natjecanju po prvi puta su se u Hrvatskoj radile međunarodne klasifikacije invaliditeta za plivače. Međunarodnu klasifikaciju odradila je i Martina Crkvenac i svrstana je u težu kategoriju S 9 te će joj se od sada svi rezultati priznavati i na međunarodnom nivou, tj.od strane IPC-a (međunarodnog paraolimpijskog odbora).

Od međunarodnih natjecanja Martina će sudjelovati 7.6.2014. na 1. međunarodnom plivačkom mitingu u plivanju za invalide u Sloveniji te možda na mitingu u Njemačkoj 21. i 22.6.2014. koje još nije službeno potvrđeno.

Organizatori su se posebno pripremili, jer je upravo Split kandidat za Europsko prvenstvo koje bi se održalo 2018. godine.

Pročitajte još