Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Marko i Andrea brončani na Austria Openu!!!

2016 06 foks 3

Foksići moraju nastaviti trenirati i dalje tu nema odmora jer tek sada kreće glavni dio sezone

Četvero članova najtrofejnijeg bjelovarskog taekwondo kluba nastupili su na izuzetno prestižnom međunarodnom turniru svjetskog G1 ranga Austria Openu koji je okupio 1079 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Turnir je inače i jedan od kategoriziranih turnira koje je odobrio HOO za dodjelu kategorizacija i stipendija. Turnir se održao u austrijskom gradu Innsbrucku i okupio svjetsku taekwondo elitu na par dana. Foksići su bili jedini bjelovarski i županijski klub na ovom izuzetno prestižnom turniru.
U kadetskoj konkurenciji Marko Erjavac okitio se brončanom medaljom, pobijedivši u tri borbe ,a u borbi za finale gubi na zlatni bod od britanskog reprezentativca i kasnijeg pobjednika turnira. Marko je doradio dobar posao dvije je borbe Marko riješio prekidom, a u borbi za medalju prolazi na zlatni bod te najavio dobru formu za nadolazeće Europsko prvenstvo.

U seniorskoj konkurenciji Andrea Pacadi okitila se brončanom medaljom,a u borbi za medalju pobijedila je Njemačku reprezentaciju sa prekidom u trećoj rundi kod rezultata 17:5. Veseli činjenica da je upravo Njemica na nedavnom prvenstvu Europe pobijedila 4:1 Hrvatsku predstavnicu, a našoj Andreji nisu dali šansu za nastup iako je više puta na prvenstvima države pobjeđivala Hr reprezentativku.

Andrea je u borbi za finale gubi nesretno na zlatni bod.

Petra Miškulin je prvo kolo bila slobodna kao nositelj kategorije, u drugoj borbi pobjeđuje Šveđanku sa glatkihh 6:0, a u borbi za medalju gubi na zlatni bod isto ako Marko i Andrea.
Sara Rajčević se vratila na tatami nakon 7mjeseci izbivanja te u prvoj borbi gubi od Slovenske reprezentativke sa 2:4, ali sama borba nije bila toliko loša sa obzirom da je Slovenka prije dva tjedna nastupila na Europskom prvenstvu, a Sara je zadnju borbu imala još na prošlogodišnjem Croatia Openu.

Foksići su opet polučili vrhunski rezultat, ali trener Feđa Medak nije zadovoljan jer smo tri polufinala izgubili na zlatni bod isto kao i na prvenstvu države. Umjesto da se vraćamo sa zlatnim medaljama, moramo biti zadovoljni sa broncama . Treneri i svi sportaši će morati pronaći način kako podići koncentraciju da se ovakve stvari više ne događaju. Činjenica je da je većini sportaša sada kraj prvog djela sezone i da se nakupio umor i da je došlo do zasićenja.

Ali vrhunski klubovi, a Fox je to već nekoliko godina moraju nastaviti trenirati i dalje tu nema odmora. Jer tek sada kreće glavni dio sezone.

Foksići su na turniru bili pojačani sa novim članom teama, naime radi se o fizioterapeutkinji Matei Maras koja će ubuduće usko surađivati sa foksićima.

Na rasporedu je pet dana priprema u gradskom odmaralištu u Novom Vinodolskom, pa pripreme za G1 turnir Luxemburg Open, pripreme za Europske sveučilišne igre, pripreme za Svjetsko prvenstvo gluhih i nagluhih osoba te Kadetsko prvenstvo Europe. Foksići ne znaju za godišnji odmor od 2009 godine te su Spartanski treninzi preko ljeta postali već pod normalno.

Klub se ovom prigodom zahvaljuje Sportskoj zajednici grada Bjelovara na posuđenom kombiju. Firmi Sedlić d.o.o na pomoći oko puta te gradonačelniku koji je sa svojim timom uvelike pomogao da foksići nastupe na Europskim sveučilišnim igrama.

Taekwondo klub “FOX” Bjelovar

Pročitajte još