28. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Malobabić Ivana do četvrtfinala, Orlić Lorena do osmine finala

U dvorani Mladosti na Savi u Zagrebu je proteklog vikenda održano prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Na turniru su nastupili najbolji Hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice, sve najbolje što Hrvatska u ovom trenutku može ponuditi i koji je ujedno bio i borba za reprezentativni dres.

Prvenstvo je otvorio veliki zaljubljenik stolnog tenisa gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić. U tri dana vrhunskog stolnog tenisa gledatelji, koji su ispunili tribine do posljednjeg mjesta, mogli su uživati u atraktivnim poenima i nizu preokreta što ovaj sport krasi.

Stolnoteniski klub Bjelovar je na ovom prvenstvu imao svoje dvije predstavnice: Malobabić Ivanu i Orlić Lorenu, koje su pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske izborile preko regionalnih kvalifikacija. Prva u arenu je ušla Orlić Lorena i odmah pripremila najveće iznenađenje turnira pobijedivši Steljić Natašu iz Zagrebačkog Tisa sa 4/1 u setovima. Orlić je u tom susretu krasila velika borbenost i lakoća kojom je osvajala poene te smirenost i koncentracija u bitnim fazama meča. Svih pet setova završilo je u fiksevima na dva poena razlike, što samo govori o neizvjesnosti u meču.

Druga partija je bila sa aktualnom juniorskom viceprvakinjom europe, članicom dr. Časla Rakovac Leom. Rakovac je pokazala da se trenutno nalazi u odličnoj formi i zasluženo slavi sa 4/0 u setovima, ne dajući ni najmanje izglede Orlić. Treći susret i najbitniji cijelog prvenstva za Orlić protiv Fruk Karle iz Zagrebačke Mladosti, jer je ulog ulazak u 1/8 finala i trebalo je održati koncentraciju i mirnoću do kraja. Orlić je na kraju slavila 4/0 u setovima i tako u svojim počecima seniorskog staža napravila veliki iskorak u svojoj karijeri. U 1/8 finala pritisak je bio preveliki gdje je poražena od Paole Markati 4/0, igračice koju je redovito pobjeđivala do sada, ali je trema i mogućnost ulaska u ¼ finala bila jača.

Malobabić Ivana u teškoj grupi sa drugom nositeljicom i reprezentativkom Hrvatske Jeger Matejom, članicom Zagrebačke Mladosti, i Magličić Matejom, članicom Zagrebačkog Tisa, te Mamić Lucijom iz svete Nedelje trebala je odigrati iznad svojih mogućnosti, što je Malobabić i učinila te kao prva u skupini krenula u nokaut fazu. U prvi susret Ivana je ušla dosta uplašeno previše respektirajući protivnicu i nakon gubitka 0/2 u setovima, kao da je nova osoba ušla u arenu počevši odigravati i pogađati nemoguće situacije preokrenuvši susret na 4/2 u svoju korist.

Drugi susret protiv Magličić Mateje, isti scenarij kao i u prethodnom meču. Kod rezultata 3/1 u setovima Magličić ne koristi dvije meč lopte, a u tom slučaju Malobabić ispada, te preokreće u svoju korist na 4/3 i osigurava prvo mjesto u grupi.

Treći susret protiv slabašne Mamić je bila formalnost i sigurna pobjeda 4/0.

Sljedeća protivnica u 1/8 finala Srebrnjak Dorina iz Pule vrlo neugodna igračica, protiv koje Malobabić ima lijeka, a to je i pokazala sigurnom pobjedom 4/0. Zaustavljena je u ¼ finala od Mirele Đurak iz Zagrebačke Mladosti, korak do medalje rezultatom 4/0.

Ovo prvenstvo je bila odlična uvertira i proba pred idući vikend kada Bjelovarčanke na svom parketu dočekuju Varaždin izravnog konkurenta za treću poziciju. Susret se igra u subotu 08.ožujka 2014. u stolnoteniskoj dvorani A.G.MATOŠ (stari vatrogasni dom) s početkom u 16.00 sati.

Povezani članci

newsend_hgk