Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Luka Horvat zlatni u Vrbovcu

Luka Horvat Vrbovec 2015 1

U subotu, 14. veljače 2015. u Vrbovcu se održao 13. međunarodni taekwondo turnir M-2. U seniorskoj konkurenciji natjecao se i Bjelovarčanin Luka Horvat.

U njegovoj kategoriji do 80 kilograma bilo je desetak boraca, te mu je ždrijeb donio čak četiri borbe. U prvom kolu borio se protiv Franje Gucića iz Zadra (14:6), u drugom protiv Lea Katića iz Duge Rese (16:4). U polufinalu je pobijedio Tina Soleničkog iz zagrebačkog “Susedgrad Sokola” (7:4) i u finalu Maria Zekića iz Rugvice (16:3).

Ovo je Lukin drugi turnir otkada nastupa za zagrebački TKD »Jastreb« i njegovo drugo osvojeno zlato, čime je pridonio tome da njegov novi klub bude treći u sveukupnom poretku klubova na turniru. Novi sustav treninga s jačim sparinzima, pokazuje kako je Horvat očvrsnuo i da je mnogo kreativniji u borbama.
Luka-Horvat_Vrbovec_2015_2.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”336″/>
Sljedeće natjecanje na koje odlazi Horvat, održava se u Nizozemskoj – 42. DUTCH OPEN na kojemu u njegovoj kategoriji ima čak 80 prijavljenih boraca. Turnir nosi visoku G2 klasifikaciju svjetske taekwondo organizacije. Mladi Horvat na njega odlazi neopterećen osvajanjem rezultata, ali naravno sa željom da prođe koje kolo. Turnir će mu pružiti dodatno iskustvo i borbe sa nekim najrenomiranijim imenima svjetskog taekwondoa u kategoriji do 80 kilograma.

Pročitajte još