Crosst.hr

Luka Horvat zlatni na Croatia Openu 2013.

luka horvat croatia open 2013

U Zagrebu se ovog vikenda održao 19. Zagreb-Croatia Open, međunarodni taekwondo turnir koji je do sada nosio status A klase Europske taekwondo unije, a od 2014. godine imat će G1 status Svjetske taekwondo federacije i time ulazi u sustav turnira koji će sportašima donositi bodove za plasman na rang listi Svjetske taekwondo federacije, koja će u ovom novom olimpijskom ciklusu biti jedan od kriterija mogućeg direktnog plasiranja na Olimpijske igre. Ove godine se u Zagrebu okupilo 1257 boraca iz 35 država svijeta.

Na turniru je nastupio i bjelovarski taekwondo klub FOX. Najviše je opet pokazao LUKA HORVAT koji je u juniorskoj kategoriji do 78 kilograma savršeno odradio svoje borbe s prekidima prije vremenskih završetaka i time osvojio zlatnu medalju. Po izlasku ždrijeba kategorija se činila strahovito teška, jer su većina boraca došli ispred nacionalnih timova. Luka je kao nositelj kategorije bio slobodan prvo kolo. U drugom kolu na putu mu se nalazio slovački reprezentativac Angyal koji je na kraju zbog ozljede predao borbu.

U polufinalu Horvata je čekao Thomas Henley iz Engleske koji je bio bolji u susretu s francuskim reprezentativcem (aktualnim viceprvakom Europe iz Portugala). Luka je u tu borbu strahovito krenuo od prve sekunde te je u prvoj rundi sa 4-5 udaraca u glavu deklasirao protivnika i time prisilio engleskog trenera na predaju već u prvim sekundama druge runde (od tri) pri rezultatu 20:4. Na drugoj strani ždrijeba do finala je stigao slovenski reprezentativac Lucijan Kobal koji je u polufinalu pobijedio češkog reprezentativca Jakuba Skorepu 20:8. Finalna borba Horvata i Kobala završila je prekidom početkom treće runde pri rezultatu 19:6.

U bjelovarski FOX dolaze i dvije brončane medalje. ANDREA PACADI je u kategoriji juniorki do 44 kilograma s jednom pobjedom nad turskom predstavnicom došla do bronce, a poražena je od njemačke predstavnice doslovce u zadnjoj sekundi. SARA RAJČEVIĆ nastupila je u juniorskoj kategoriji do 63 kilograma te je sa dvije pobjede stigla također do bronce. Nažalost, u drugoj borbi je primila nespretan udarac šakom u glavu i na pregledu kod liječnika nije dobila zeleno svjetlo za ulazak u polufinalnu borbu. Lana Krapec je sa dvije pobjede izgubivši borbu za medalju osvojila plasman od 5. do 8. mjesta, a na turniru nastupile su i Lea Leljak, Lana Rajčević, Ana Rajčević te Brian Češljar.

Luka Horvat je nakon Portugala nastupio na dva turnira A-kategorije te osvojivši brončanu medalju u Beogradu i zlatnu medalju u Zagrebu pokazao da je u samom vrhu.

Napomenimo da je na turniru sve foksiće kroz borbe usmjeravao njihov trener Feđa Medak.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.