Crosst.hr

LUKA HORVAT – PRVAK HRVATSKE

luka horvat

U subotu 6. travnja 2013. u Rijeci je održano juniorsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a domaćini su bili taekwondo klubovi “Grobnik” i “Rječina”. Na prvenstvu je nastupilo više od 200 juniora i juniorki iz brojnih hrvatskih taekwondo klubova pa tako i bjelovarski taekwondo klubovi “Bjelovar”, “Omega” i “Fox”. Turnir se dodatno bodovao i kao treći kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko juniorsko taekwondo prvenstvu u Portugal u rujnu 2013. godine.

Luka Horvat iz kluba “Fox” potvrdio je svoju kvalitetu i ponovo se popeo na najvišu stepenicu podija i okitio se titulom JUNIORSKOG PRVAKA HRVATSKE u kategoriji do 73 kilograma. Ovom pobjedom teoretski je Luka osigurao odlazak na EP i prije završetka kvalifikacijskog ciklusa te je za očekivati da će stići i poziv iz reprezentacije.

Samo stepenicu niže, porazima u finalnim borbama i titulama viceprvakinja Hrvatske okitile su se Ana Rajčević (FOX) do 42 kg, Andrea Pacadi (FOX) do 46 kg, Sara Rajčević (FOX) do 55 kg, dok je Bruno Lovrak (FOX) viceprvak Hrvatske u kategoriji do 78 kg.

Treće mjesto osvojio je Jerko Meštrović (FOX) u kategoriji više od 78 kg, kao i Ana Šoštarko iz TKD Bjelovar u kategoriji do 49 kilograma.

Također valja napomenuti da su juniorke kluba FOX ostvarile 5. mjesto, a juniori kluba FOX su ostvarili 4. mjesto – što je u konačnici donijelo EKIPNO 3. mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske.

Natjecatelje su vodili treneri Feđa Medak (Fox), Marijan Pavičić (Bjelovar) i Vanja Selak (Omega).

Ekipa Fox-a zahvaljuje se Sportskoj zajednici BBŽ i Gradu Bjelovaru na ustupljenim kombijima za proijevoz natjecatelja.

(Na slici: Luka Horvat i trener Feđa Medak)

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.