Crosst.hr

Laura Šapić na grlu Zafro 468 iz KK Špar juniorska prvakinja Croatia Cupa 2013. u daljinskom jaha

jahanje garcin 2013 sapic 1

19.10.2013. u Garčinu kod Slavonskog Broda održano je VII., posljednje kolo, a ujedno i finale Croatia cupa u daljinskom jahanju za 2013. godinu. Na utrci je sudjelovao 31 natjecateljski par iz cijele Hrvatske, i to na utrkama A-44 km, B-68 km i C-90 km.

Na utrci B od 68 km Laura i Zafro osvojili su zlatno odličje dok je na istoj utrci drugi bio Stančec Domagoj na Hajnalki iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. U seniorskoj kategoriji iste utrke B pobjednica je bila Šepak Bianca na grlu Adolf iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Na utrci C od 90 km u juniorskoj kategoriji pobjednik je bio Šebalj Dominik, dok je druga bila Šabalj Karla iz KK Hiperion. U seniorskoj kategoriji iste utrke pobjednik je bio Milan Palčić iz KK As Klinča sela.

Ova utrka predstavlja i završnicu ovogodišnje sezone te su proglašeni ukupni pobjednici za 2013. godinu. U kategoriji seniora pobjednica je Iva Lipovac iz KK Magušar s ukupno osvojenih 4393 boda, drugi je Milan Palčić iz KK As Klinča sela s osvojenih 2960 bodova i treća Marija Skender iz KK Hrvatski Sokol Vukovije osvojivši 2883,50 bodova.

Juniorska prvakinja u daljinskom jahanju za 2013. je naša mlada bjelovarčanka Laura Šapić koja je sa Zafrom ukupno osvojila 4841,50 bodova (što je najveći broj osvojenih bodova i u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji ove godine), slijedi ju Stefano Osip iz KK Manjadvorci s osvojenih 3870 bodova te Klara Novaković iz KK Zlatni klas s osvojena 2510,50 boda.

Nakon zaista uspješne sezone za mladu jahačicu slijedi odmor od mjesec dana nakon čega kreću pripreme za sljedeću sezonu 2014. u kojoj nakon domaćih terena slijede izazovi na međunarodnim natjecanjima.

(Tekst i foto: Tajana Kesić-Šapić)

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.