Crosst.hr

Kneževi vinogradi; treće kolo Croatia Cupa

jahanje knezevi vinogradi 1

Jahači udruženi u Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije iskazali su se odličnim plasmanima na 3. kolu Croatia Cupa u daljinskom jahanju koje je održano u Kneževim vinogradima u Baranji.

Iako je ovo prvi puta da je utakmica u daljinskom jahanju održana u toj općini, organizacija je bila odlična, a staza prekrasna. Jahači su mogli uživati u potpuno novoj stazi i novim krajolicima na utrkama dugim 38, 71 i 89 kilometara.

Sudjelovalo je pedesetak konja iz svih krajeva Hrvatske, a odlične plasmane postigli su jahači iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

U utakmici za juniore dužine 38 kilometara u dvije etape briljirao je Domagoj Stančec koji je tek prošlog vikenda položio ispit za licencu, a za sedam dana ubrao prvi trofej za svoj savez. Na osmogodišnjoj kobili Hajnalka gidranske pasmine pretrčao je stazu prosječnom brzinom od 15 km/h i osvojio prvo mjesto na svom prvom službenom nastupu. Drugi je bio Nino Radošević na petogodišnjoj kobili 141 Lana koji je sa zakašnjenjem od osam minuta i prosječnom brzinom 14,3 km/h osvojio drugo mjesto, dok je treća bila Viviana Bandov iz KK Osijek na petogodišnjoj kobili Diploma el Sbaa.

U utakmici na 38 km u dvije etape za seniore pobijedio je Branko Kovačić na desetogodišnjem Floretu koji jaše za Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije. On je stazu savladao prosječnom brzinom od 14,6 km/h dok je druga bila Bianca Šepak na grlu Adolf, također iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije koja je u cilj ušla samo sa jednom sekundom zakašnjenja. Trećeplasirani Marin Samardžić i četverogodišnji kastrat Pluton za njima su kasnili 37 minuta i postigli treće mjesto. U utakmici za seniore nastupio je iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije još i Siniša Jurić na grlu Gavallier koji je isključen zbog presporog trčanja u prvom krugu.

U utakmici na 71 km za juniore nastupili su samo dva juniora: Karla Šebalj koja je bila prva na kastratu Sanny, a stazu je pretrčala prosječnom brzinom od 12,6 km/h. Lea Kotević i Sirio su isključeni na 21. kilometru zbog lošeg stanja konja.

U utakmici za seniore na 71 km pobijedila je Marija Skender na osmogodišnjem pastuhu Kuhaylan Zaid-Harpun iz KK Hrvatski sokol Vukovje (Bjelovarsko-bilogorska županija) koja je stazu pretrčala s prosječnom brzinom od 14,6 km/h, drugi je bio Marijan Pocrnčić na trinaestogodišnjoj kobili Camali iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, stazom se kretao prosječno 11,6 km/h, a za prvoplasiranom je kasnio 1 sat i 13 minuta. Isključeni su bili Mario Di Leonardo na desetogodišnjoj kobili 204 Ajša El Hafi iz KK Sveti Juraj i Davor Lipovac na šestogodišnjoj kobili Hita iz KK Magušar.

U utakmici CEN1* na 89 km za juniore isključena je Laura Šapić na konju Zafro iz KK ”Špar” zbog šepanja, kao i Dominik Šebalj i kobila Luana Fekhra iz KK ”Hiperion”.

U utakmici CEN1* na 89 kilometara za jednu sekundu pobijedio je Milan Palčić i 130 Saly iz KK ”AS-Klinča Sela” koji je stazu prešao sa prosječnom brzinom od 15,6 km/h. Sekundu iza njega u cilj je uletjela Olesija Wirnsberger na kobili Ruža iz KK ”Hrvatski sokol” Vukovje (Bjelovarsko-bilogorska županija) dok je treća bila Iva Lipovac i Thor iz KK Magušar koja je zaostala samo minutu i pol. Tako su jahači iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije postigli veliki broj plasmana u svim kategorijama.

Svojim programom i aktivnostima Konjički savez BBŽ potiče natjecanja velikog broja jahača u raznim disciplinama. Tako je i u disciplini dresurno jahanje, Croatia cupa, Zagreb 11.5.2013. utakmica E3 Lalita Tasić na grlu Tulasi u spojenoj kategoriji D1 i D2 osvojila ukupno treće mjesto, dok je u Croatia cupu za pony konje osvojila deset bodova (najviše koliko se može) koji se zbrajaju za ukupan plasman u Croatia cupu za Pony konje. Dosta dobra bila je Ivana Dolić, također na Tulasi u dresurnom jahanju utakmici A3 gdje je osvojila odlično peto mjesto od devet koliko ih je bilo s licencama D1 i D2.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.