02. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Izborile ulazak u osam najboljih ekipa u Hrvatskoj

U petak, 09.05.2014. u Varaždinu je započelo prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu. STK Rovišće se natječe u dvije kategorije. Ekipno za mlađe kadetkinje, plasmanom preko kvalifikacija regije, zapadne Slavonije, gdje su kao prve pobjedama nad ekipama Daruvara i Bjelovara izborile ulazak u osam najboljih ekipa u HR.

U pojedinačnoj kategoriji mlađe kadetkinje Ivana Grgić imala je direktan plasman zbog odličnog 4. mjesta na rang listi HSTS-a, a Antonia Hodalić svoj plasman osigurala je preko kvalifikacija regije kao prva. Otvaranje prvenstva krenulo je s kategorijom mlađe kadetkinje ekipno gdje su Ivana Grgić, Antonia Hodalić i Rea Ban igrale u drugoj skupini protiv ekipa Ljubeščice, Donjeg Miholjca i Bjelovara. Sistem natjecanja složen je na način da se igra u dvije grupe po četiri ekipe i u grupi, gdje se igraju pojedinačni mečevi na tri dobivena seta, a plasman u grupama određuje ždrijeb za nastavak natjecanja. Prvi u grupi se bore za samo finale, drugi idu u meč za treće mjesto, trećeplasirani klub ide u borbu za peto mjesto, a posljednji u grupi ide u meč za sedmu poziciju.

Ekipno natjecanje ekipa Rovišća otvorila je pobjedom nad ekipom Bjelovara, odličan ritam nastavljaju i pobjedom nad ekipom Ljubeščice istim rezultatom 3-1, a posljednji meč, nažalost, gube od ekipe Donjeg Miholjca, no pobjede nad dva od tri kluba u grupi vodi ih u četiri najbolje ekipe prvenstva te nastavak natjecanja. U subotu ujutro nastavljaju s ekipnim natjecanjem i za protivnika u borbi za treće mjesto u HR nalaze se sa ekipom Drave Žabnik, iako su dale sve od sebe, ali nisu uspjele i tako završavaju svoj ekipni nastup porazom, ali i 4. mjestom na prvenstvu.

Nakon ekipnog dijela na raspored dolazi pojedinačni dio. Prvo iznenađenje dočekuje Reu Ban koja na poziv organizatora neplanirano ulazi kao rezerva u konačni ždrijeb zbog izostanka jedne od prijavljenih igračica te s Ivanom i Antonijom kreće u borbu za što bolji plasman. Ivana je danas s tri pobjede glatko prošla grupu te se u nastavku pobjedom od 3:2 nad Sušac Nikom plasirala u osam najboljih. U nedjelju je još očekuje nastavak natjecanja. Antonia, nažalost, ne uspijeva proći svoju grupu, iako se borila izostanak posljednjih dva tjedna treninga zbog bolesti ipak biva koban. Ni Rea ne uspijeva proći grupu, ali bilježi jednu pobjedu i dva poraza što je odličan rezultat s obzirom da je nenadano, kao rezerva popunila grupu. Bravo za sve tri igračice!

Nikako ne smijemo zaboraviti i njihovog trenera Marinka Bana, koji ih je vodio na prvenstvo i pomogao im u natjecanju. Po njegovim riječima one mogu puno više, samo da ih prođu ove dječje bolesti koje vjerojatno prolazi svaki sportski klub u svojim počecima.

Ivana u nedjelju nastavlja svoju borbu u osam. Trener Ban nije krio svoje očekivanje da Ivana iz Varaždina dolazi s peharom i u pojedinačnoj konkurenciji, samo je bila upitna njegova boja. Pobjedom nad Mateom Dolenec iz Bjelovara, Ivana si je osigurala mjesto na postolju. Nažalost, u polufinalu dobiva svoju staru protivnicu, neugodnog lovca, Sušac Saru koja kasnije završava kao pobjednica, i prvakinja Hrvatske u mlađim kadetkinjama. Ivani je ovo zadnja sezona u mlađim kadetkinjama i može biti potpuno zadovoljna sa svim uspjesima ove sezone koje iza sebe ostavlja, igrala je na skoro svim turnirima, preko deset osvojenih pehara, a i ovo treće mjesto je još jedna potvrda da njena četvrta pozicija na HSTS ovoj rang listi nije slučajna.

Treba istaknuti da su cure u ova dva dana dokazale da se na prvenstvu Hrvatske nisu našle slučajno, borba i želja uz pokoji kiks dovele su ih u društvo četiri najbolje ekipe u HR i, iako nam može biti žao i zbog jučerašnjeg poraza od Miholjca ili zbog današnjeg od Drave, u kojima je jedan set bio presudan, mislimo da treba biti realan i reći svaka čast!!!! Ovo Vam je prva PRAVA stolnoteniska sezona i odmah odlična, u njoj ste od svega imali najmanje treninga, ali ne smijemo zaboraviti ni na pomoć Općine Rovišće, načelnika Slavka Prišćana te nekoliko sponzora-prijatelja kluba koji su prepoznali talent i ekipi otvorili put uspjeha, a njihovo hvala su rezultati, koji pokazuju da su jako napredovale, odlični bodovi na rang listama u četiri kategorije, popriličan broj osvojenih bodova i pehara u sezoni, odličan konačni poredak kluba na ljestvici svih HR klubova, a šlag na tortu daje ovo 4. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske i 3. mjesto Ivane Grgić u pojedinačnoj konkurenciji. Ako je do danas možda negdje postojao netko tko nije znao za STK ROI danas zna da to je Stolnoteniski klub Rovišće!

Još jednom bravo ekipi na četvrtom mjestu.

Povezani članci

newsend_hgk