05. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Ivana SREBRNA!

Iza nas je još jedan sportski vikend, ovaj put radilo se o Međunarodnom stolnoteniskom turniru koji se održava u Dugom Selu, 37. memorijal Đuro Dubenik. U dva dana na turniru je sudjelovalo oko 450 natjecatelja, iz 60-tak hrvatskih klubova te gosti iz Mostara. Natjecalo se u 8 kategorija, a STK Rovišće je i ovaj put nastupalo u tri kategorije sa svoje tri predstavnice.

Tradicionalno odlična bila je naša najstarija natjecateljica Ivana Grgić, koja je već prvi dan turnira pokazala odličnu formu, i to u starijoj kategoriji, kadetkinje, gdje prolaskom grupe rezultatom 2-1 osigurava ulazak u 16. Za ulazak u osam nažalost dobiva veliki izazov, ”lovca”, Saru Sušac iz Zagrebačke Mladosti, s kojom se na par posljednjih turnira borila u polufinalnim ili finalnim mečevima, mlađe kategorije, no neugodna Sara, do sada se pokazala boljom. I ovaj put ona biva kobna za Ivanu, rezultatom 3: 0 ide dalje, ali Ivana u dva seta dolazi do 8 poena što je pokazatelj da to više nije siguran prolaz Sari, i da polako, ali sigurno napreduje u svojoj igri protiv opasnog lovca. Pobjedama koje je ostvarila u subotu Ivana dobiva preko 45 bodova i to je stavlja na 18. mjesto na rang listi kadetkinja što je odlično s obzirom da ona tek nagodinu igra u njoj po godinama starosti. Ivanina dobra igra samo je uvertira za nedjelju.

U nedjelju Ivana u svojoj glavnoj kategoriji, mlađe kadetkinje, glatko prolazi grupu, nakon toga pobjedama nad Vargom i Tominac osigurava ulazak u polufinale turnira. I to više nije iznenađenje s obzirom da je Ivana na zadnjih šest turnira osvojila pehar. No s velikim očekivanjima sigurno dolazi i veći teret na leđima, ali Ivana uz pomoć trenera Marinka Bana to uspijeva iskoristiti u svoju korist i u polufinalnom meču dobrom igrom i konačnom pobjedom od 3-1 izbacuje Marčec Stelu iz turnira. U finalu ju dočekuje prijateljica, odlična Marta Vukelić iz Crikvenice koja se pobjedama od 3:0 pozdravila sa svim protivnicama. Tijekom Ivaninog polufinalnog meča Marta je navijala za Ivanu i s obzirom na prijateljstvo bilo je teško gledati finale i izabrati si favorita. Treneri su sjedili skupa na klupi, što nije uobičajeno, i zajedno su bodrili svoje igračice. Susret dvije prijateljice u finalu bio je zadnji meč turnira i svi oni koji su ostali mogli su svjedočiti odličnom stolnom tenisu, vrhunskim potezima s obje strane, a to su i nagradili navijanjem i bodrenjem za vrijeme meča i na kraju velikim aplauzom. Rezultat se nekoliko puta lomio u Ivaninu korist, ali do zadnjeg poena je bilo neizvjesno i nije se znalo koja će pobijediti, no nakon teške borbe u petom setu Marta rezultatom 13-11 pobjeđuje i konačnim skorom 3-2 odnosi zlato. No Ivanino srebro nije mala stvar, ovaj srebrni pehar postaje njen sedmi uzastopni u ovoj sezoni. Trener Ban zadovoljan je Ivaninom igrom na cijelom turniru i s obzirom na iznenađenja, koje su sve odlične igračice ispale, Ivana je dokazala zašto se nalazi na 4. mjestu rang liste mlađih kadetkinja.

Ivanine klupske suigračice, Antonia Hodalić i Rea Ban prvi dan nastupale su u svojoj kategoriji, najmlađe kadetkinje, dobrom igrom i pobjedama u grupama, Antonia s tri uvjerljive pobjede, a Rea sa dvije pobjede i jednim porazom, osigurale su si nastavak natjecanja. Rea u idućem kolu za protivnicu dobiva 6. nositeljicu turnira, Hanu Arapović iz zagrebačke Mladosti koja ju rezultatom po setovima 6,8,16 izbacuje iz daljnjeg natjecanja, a Antonia si pobjedom nad Ingom Vargom iz STK Bjelovar, rezultatom 3-0, osigurava ulazak u 16 najboljih igračica na turniru. Nažalost, u idućem kolu našu Antoniu dočekuje domaća igračica, odlična Antonela Papak, kasnija pobjednica turnira i rezultatom 3 – 0 izbacuje Antoniu iz natjecanja.

Drugi dan u starijoj kategoriji Rea ne uspijeva proći grupu i s dva poraza izlazi iz natjecanja. Antonia ponavlja dobru igru iz prvog dana i prolaskom grupe 2-1, ulazi u nastavak kvalifikacija za 16 najboljih, gdje ju dočekuje Antonela Glavinić trenutno bolja na rang listi, ali naša Antonia pobjedom od 3-1 ulazi u osminu finala. Idući protivnik za ulazak u osam joj je jaka Barbara Dobrinić protiv koje gubi i završava natjecanje. Ovim rezultatom Antonia učvršćuje svoje 14. mjesto na HSTS-ovoj rang listi.

Povezani članci

newsend_hgk