03. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

IV. TURNIR HSTS-a (trofej Reno Vinek)

U Dugom Selu je proteklog vikenda odigran četvrti i zadnji u seriji turnira HSTS-a koji se boduje za posebnu rang listu, sa koje po šesnaest najboljih sudjeluje na završnom Masters turniru koji će se ove godine održati u Hodošanu 29. i 30. ožujka 2014. godine.

Bjelovarske boje branile su najmlađe kadetkinje: Varga Inga, Malešević Inga, Marčetić Anja i Rajić Ljubica, najmlađi kadeti: Ščuric Ivan i Ljevaković Petar, mlađe kadetkinje: Dolenec Matea, Kalabek Dorotea i Romek Lea, kadetkinja Kristina Talić te juniorka Malešević Ema.

U konkurenciji 400 natjecatelja iz 56 hrvatskih klubova Bjelovarske stolnotenisačice su napravile odličan rezultat od kojih se šestero takmičara plasiralo na završni Masters, što klub svrstava među najuspješnije klubove u Hrvatskoj.

Najzapaženiji rezultat ostvarila je Kristina Talić u kategoriji kadetkinja koja je zaustavljena u četvrtfinalu. Uspješno prošavši skupinu sa dvije pobjede i jednim porazom u 1/8 finala pobjeđuje Murat Anu iz Dugog Sela 3/1 u setovima, igračice protiv koje je ovo prva pobjeda u karijeri, a u četvrtfinalu gubi od Šantek Leone sa 3/1 u setovima. U kategoriji najmlađih kadetkinja odličnu igru su pokazale Varga Inga, Malešević Inga i Marčetić Anja koje su zaustavljene u 1/8 finala, uspješno prošavši skupinu u 1/16 finala. Varga Inga pobjeđuje Krupski Anu iz Koprivnice 3/0, a u 1/8 finala gubi od Matijašec Janje iz Ljubeščice, a uspješna je i bila u starijoj kategoriji tj. mlađe kadetkinje u kojim je uspješno prošla skupinu. Malešević Inga bila je korak do četvrtfinala, gdje u prvom kolu pobjeđuje Ban Reu iz Rovišća 3/2, a potom u dramatičnom meču gubi od Glavić Antonele iz Višnjana 3/2, petnaest trinaest u petom setu. Marčetić Anja najugodnije iznenađenja turnira kao 31. Igračica na službenoj rang listi uspješno prošavši skupinu pobjeđuje u 1/16 finala desetu nositeljicu Kovač Kiku iz Osijeka 3/1, a u 1/8 finala gubi od Štriga Ivone iz Ljubeščice. Dolenec Matea u mlađim kadetkinjama i Ščuric Ivan u najmlađim kadetima također uspješno prolaze skupinu, ali su poraženi u sljedećem kolu od Rener Anamarije iz Opatije odnosno Jovičić Luke iz Višnjana. Uz Orlić Lorenu, Malešević Emu i Talić Kristinu koji su na prijašnjim turnirima osigurali Masters pridružuju se i Varga Inga, Malešević Inga te Marčetić Anja koje su upotpunile ovaj uspješan vikend.

Povezani članci

newsend_hgk