Crosst.hr

IPC Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom – Doha 2015.

Srebreni Zoran Talić, a Slaven Hudina osmi!

U katarskoj Dohi, trećeg dana natjecanja na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom prvo odli�?je za Hrvatsku. Zoran Talić, �?lan AKOSI Agram iz Zagreba, u konkurenciji skaka�?a u dalj, kategorije osoba s intelektualnim teškoćama, s osobnim rekordom od 7,32 metara osvojio je prvo odličje za Hrvatsku srebrenog sjaja. Svjetski prvak je Iranac Romly Abdul Latif Malajsya s daljinom od 7,35 metara, a broncu je osvojio Ukrajinac Dmytro Prudnikov s 7,14 metara.

Slaven Hudina, �?lan AKOSI Sokola iz Bjelovara, u kategoriji osoba s cerebralnom paralizom bacio je kuglu na daljinu 6,29 metara i zauzeo osmo mjesto.

U Dohi se od 21. Do 31. Listopada nadmeće 1282 atleti�?ara iz 97 zemalja. Hrvatske boje brane 12 atleti�?ara i 2 atleti�?arke.

Sutra u disku nastupaju Velimir Šandor i Miroslav Matić te Milka Milinković u kugli.

Glasnogovornik HPO-a: Darko Matić v.r.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.