Crosst.hr

IPC Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom – Doha 2015.

LOGO SP DOHA 2015

U kugli Miljeno Vučić peti, Albin Vidović šesti, a Tomić sedmi!

HPO, 22. listopada

U katarskoj Dohi jučer je svečano otvoreno IPC Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom. Na svečanom otvaranju hrvatski stijeg nosila je paraolimpijka Mikela Ristoski.

Danas, prvog dana natjecanja, u bacanju kugle nastupili su u kategoriji osoba oštečenog vida Miljenko Vučić, član Odiseja iz Kutine, bio je peti s 14,52 metara. U kategoriji osoba s cerebralnom paralizom Albin Vidović, član Sokola iz Bjelovara, s daljinom 1,16 metara zauzeo šesto mjesto, a Mladen Tomić, član Agrama iz Zagreba, u kategoriji atletičara s nadkoljeničnom anputacijom, bacio je kuglu na 12,51 zauzevši sedmo mjesto.

U Dohi će se od 21. do 31. listopada nadmetati 839 atletičara i 443 atletičarki, odnosno njih 1282 iz 97 zemalja. Hrvatske boje brane 12 atletičara i 2 atletičarke.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.