Crosst.hr

Croatia Cup u daljinskom jahanju ulazi u završnicu

jahanje bilogora 1

Jahači Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije ekipno drugi

Na jahalištu Konjičkog kluba ”Bjelovar” povodom Dana grada Bjelovara održano je 6. kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju. Na utrci održanoj u subotu na stazi C* dužine 81 km na kojoj je nastupilo šest seniora najbolji je bio Milan Palčić na kobili Sally iz KK ”AS Klinča Sela”, dok je slijedila Viktorija Bulić na Cezaru iz KK ”Osijek”, a treće je mjesto zauzeo Marijan Pocrnčić na Floretu iz Konjičkog savez Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na Croatica cupu u daljisnkom jahanju na stazi C* na 81 km, prvi je bio Stefano Osip na konju 848 Wolf iz istarskog Konjičkog kluba ”Manjadvorci” , dok je Laura Šapić na konju Zafro iz KK ”Špar” bila druga. U juniorskoj konkurenciji nastupila su samo dva jahača u ovoj napornoj utakmici.

U utakmici B na 60 km pobijedio je junior Dominik Šebalj na pastuhu Kuhaylan Zaid iz Konjičkiog kluba ”Hiperion”, drugi je bio domaći jahač Domagoj Stančec na kobili Gidran XXIV-90 Hajnalka iz Konjičkog saveza BBŽ, dok je treća bila Klara Novaković na RICSI iz Konjičkog kluba ”Zlatni klas” iz Otrovanca. To su ujedno bili jedini natjecatelji u ovoj kategoriji na utakmici B za juniore. Kao jedina seniorka nastupila je u utakmici B na 60 km i utakmicu prošla u regularnom vremenu, Lidija Keber na konju 167 paša iz Konjičkog kluba ”Ferdinandovac” osvojila je zaslužno prvo mjesto.

U utakmici A na 39 km za seniore nastupilo je šest natjecatelja, a pobijedio je Sandi Prevendar Nekvapil na grlu 304 Gazal Aslan iz KK ”Hrvatski Sokol” Vukovje. Drugi je bio Ivan Mandir na Fendy iz KK AS Klinča Sela, a treća Petra Šebelić na Shagya Hajnal iz KK ”Manjadvorci”. I u ovoj je utakmici nastupila predstavnica Konjičkog saveza BBŽ Maja Franješ na kobili Gidran 38 Saba koja je zauzela šesto mjesto.

Posebno zanimljiva bila je utakmica A na 39 km za juniore u koju je bilo prijavljeno devet natjecatelja, a pobijedio je domaći natjecatelj Matija Vohralik na grlu 134 Storny iz Konjičkog saveza BBŽ. Druga je bila Denisse Radin na grlu 21 Nik iz KK ”Manjadvorci”, a treća Lucija Novosel na grlu 6 Polis iz KK ”Zlatni klas“. U ovoj utakmici nastupilo je još dvoje domaćih natjecatelja; Mia Šelović na kobili 119 Hladdini iz Konjičkog kluba ”Bjelovar” koja je zauzela četvrto mjesto, te Nino Radošević na kobili 706 Pikica iz KK ”Furioso”, te Iva Tirić na kobili Godran 36, Saragrosza koja je zauzela osmo mjesto.

Ekipno prvi bili su jahači KK As-Klinča Sela, drugi ekipno bili su jahači Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i treći KK ”Hrvatski sokol” Vukovje. Jahanje zaštićenim krajolikom Bilogore u čijim jedinstvenim krajolicima je održana jedna od posljednjih utrka Croatia Cupa u daljinskom jahanju bilo je u gotovo idealnim uvjetima što se tiče vremena. Prohladan dan, ali bez kiše omogućio je svim jahačima da prođu veterinarske preglede, pa je to bio doista rijedak slučaj da baš niti jedan konj nije bio isključen sa utrke zbog teškoća uzrokovanih napornim natjecanjem. Stoga su se u Bjelovaru povodom Dana grada na terenima Konjičkog kluba ”Bjelovar” okupili najbolji hrvatski jahači u ovoj disciplini kako bi osvojili bodove i poboljšali svoje pozicije na rang listi koja se boduje kroz sedam kola Croatia Cupa. Natjecanje u Bjelovaru održalo se u tri kategorije: A utrka na 39 kilometara za seniore i juniore, B utrka na 60 km za seniore i juniore, te C utrka za seniore i juniore. Doživljaj bi bio i bolji da oznake po kojima se orijentiraju jahači koji su pristigli iz raznih krajeva Hrvatske nisu skidane sa raznih dijelova staze. Nažalost, neki od stanovnika pokazali su krajnju netoleranciju prema ovom lijepom sportu, te su na neciviliziran način, skidajući znakove za orijentaciju sa staza za natjecanje ukupne dužine 39 kilometara doveli u pitanje snalaženje natjecatelja koji stižu iz svih krajeva Hrvatske, te ne poznaju Bilogoru.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.