Crosst.hr

Crni pojasevi za bjelovarske foksiće

2016 01 foks 1

Na polaganju su sudjelovala četiri natjecatelja – Marko Erjavac, Mateo Knezić, Kevin Češljar i Ana Rajčević.

Protekli vikend, Hrvatski taekwondo savez organizirao je seminar za stjecanje i produženje licenci za trenere, voditelje i ispitivače za 2016., te polaganje za crne pojaseve.

Na seminaru su sudjelovali i bjelovarski foksići te produžili trenerske i ispitivačke licence u sastavu Feđa Medak, Sanela Tolić Medak i Ivan Zelić.

Na polaganju za crne pojaseve u konkurenciji 155 sportaša, foksići su imali četiri kandidata Marko Erjavac, Mateo Knezić, Kevin Češljar i Ana Rajčević.

Mladi foksići su prezentirali ručne i nožne tehnike, udarce u skoku iz okreta, slobodnu borbu, samoobrane, a stariji od 15 godina tehniku snage (lomljenje dasaka).

Uspješno za 2.POOM (2.DAN) je položio Marko Erjavac.

Kevin Češljar i Mateo Knezić za 1.POOM.

Crni pojas 1.DAN uspješno je položila Ana Rajčević. Naime, crni pojas 1. Dan se dodjeljuje sportašu koji ima navršenih petnaest godina, a naziv 1.poom je za sportaše mlađe od petnaest godina. Velika zasluga ide i trenerici Saneli Tolić Medak koja svake godine odlično pripremi sportaše za polaganje, a ujedno je i trenerica za tehniku u Hrvatskoj reprezentaciji gluhih kao i izbornica iste reprezentacije.

Novi crni pojasevi u najtrofejnijem taekwondo klubu u gradu Bjelovaru samo pokazuju kako foksići marljivo rade i educiraju svoje sportaše te svake godine stvaraju sve više i više majstora ove drevne Korejske borilačke vještine.

Ovaj tjedan slijedi „berba“ priznanja i trofeja na proglašenju najboljih sportaša Grada Bjelovara te nastavak specifičnih priprema za nastavak sezone.

Trener Feđa Medak već je dogovorio prijateljske susrete s brojnim taekwondo klubovima gdje će mali i veliki foksići brusiti formu do nadolazećih turnira.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.