Crosst.hr

Članovi bjelovarskog taekwondo kluba FOX gostovali kod Slovenskog nacionalnog tima

2016 08 foksnovo 3

Foksići su pokazali zavidan stupanj pripremljenosti te što se foksića tiče natjecanja mogu početi već sutra.

Članovi taekwondo kluba FOX u sklopu priprema za nadolazeće kadetsko prvenstvo Europe u Rumunjskoj gostovali su kod kolega iz Slovenije. Trener Feđa Medak je jako cijenjen stručnjak posebno van granica Lijepe Naše te je uspio dogovoriti zajednički trening sa Slovenskim nacionalnim timom. Trening je odrađen u dva bloka po sat i pol, a naglasak je bio na tehničko taktičkim detaljima i sparingu. Od foksića koji su pripreme ozbiljno shvatili i koji svaki dan treniraju treningu su prisustvovali Marko Erjavac i Petra Miškulin koji su putnici na kadetsko prvenstvo Europe, aktualna prvakinja s Europskih sveučilišnih igara Andrea Pacadi te Kevin Češljar i Lana Krapec.

Foksići su pokazali zavidan stupanj pripremljenosti te što se foksića tiče natjecanja mogu početi već sutra. Pripreme su protekle savršeno te sad preostaje samo tjedan dana priprema s nacionalnim timom u Zagrebu te odlazak u Rumunjsku na Europsko prvenstvo.

Dok su boravili su Sloveniji, trener Feđa Medak je dogovorio sa sportskim direktorom Slovenskog nacionalnog saveza dugoročnu suradnju i zajedničke projekte te će ovakvih susreta biti puno više.

Osim suradnje s kolegama iz Slovenije, bjelovarski taekwondo klub FOX organizirao je suradnju s profesorom Robertom Milčić i Fitness centrom Step.

Riječ je o stručnoj suradnji koja je važna za pripreme s aktualnom prvakinjom s Europskih sveučilišnih igra Andreom Pacadi za Tokio 2020.

To je izuzetno važno i moramo imati dugoročni plan za pripremu naših sportaša, istaknuo je Feđa Medak te dodao da Fitness centar Step i profesor Robert Milčić preuzimaju brigu oko kondicijske pripreme seniorke Andree Pacadi da program OI Tokio 2020. ne ostane samo ideja na papiru.

Uskoro bi im se mogla i pridružiti i foksica Lana Krapec ovisno koliko ozbiljno želi pristupiti programu Tokio.

Fitness centar Setp je trenutno najbolje opremljen centar s vrhunskim trenerom Robertom Milčićem te foksovim sportašima pruža sve ono što do sad nisu imali.

Trener Feđa je presretan sa suradnjom jer se može posvetiti samo radu u taekwondo-u, a ostatak će voditi kondicijski trener. Ovaj oblik suradnje će koristiti svi vrhunski natjecatelji Fox-a koji će ozbiljno shvatiti natjecateljski dio i koji imaju visoke ambicije poput Andree.

Andrea je jako motivirana i željna je non-stop trenirati, posebno kad je vidjela da je djevojka koju je već pobjeđivala uzela srebrnu medalju u Riu 2016. na Olimpijskim igrama.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.