Crosst.hr

Briljirali Petra, Lana i Marko na 15. Galeb Belgrade trophy Srbija

2016 11 bjelovar1 5

Članovi najmlađeg i najtrofejnijeg gradskog kluba FOX opet su napravili podvig za pamćenje

Foksići su nastupili na 15. Galeb Belgrade trophy Srbija openu međunarodnom turniru svjetske G1 serije, koji se održavao u dvorani Pionir i okupio preko 1200 natjecatelja iz cijelog svijeta.
Ovo je jedan od najmasovnijih i najcjenjenijih turnira u Europi gdje nastupa sama krema taekwondo sporta.

Petra Miškulin je odradila odličan posao i okitila se zlatnom medaljom u kadetskoj konkurenciji, a konkurencija joj je bila strašna. Foksica Petra je pokazala zrelost u svim segmentima borbe i zasluženo je uzela zlatnu medalju pobijedivši pritom Rusiju sa 8:3, Srbiju sa 5:0, Njemačku sa 3:1 i finale opet Rusija 4:2. Petra se napunila samopouzdanjem i spremna čeka Croatia Open u zagrebačkoj Areni.

Lana Krapec proživljava najljepše trenutke svoje sportske karijere. Lana iz turnira u turnir sve iznenađuje svojom borbenošću, rezultatima,ali i marljivim radom, naime Lana je odlučila posvetiti se treninzima,a ne izlascima te je svaki dan sa trenerom Feđom po 4-5h u dvorani i naporno trenira, što joj se višestruko isplatilo.

Lana je prvo kolo bila slobodna, u drugoj borbi pobjeđuje Njemačku 9:0, a u borbi za medalju pobjeđuje Bugarsku na zlatni bod, u polufinalnoj borbi gubi od reprezentacije Grčke i kasnije pobjednice turnira te osvaja svoju prvu medalju sa jednog velikog G1 turnira svjetske serije. Iako je ovo bronca ima zlatni sjaj jer je pred Lanom još puno turnira gdje će pokazati svoj talent.

Marko Erjavac je svaki turnir u najbrojnijoj kategoriji i pravo je umijeće kako taj mali borbeni foksić postiže tako zapažene rezultate. Marko je prvu borbu pobijedio Bugara sa 18:6, Srbina 7:6, Austrijanca 9:4 i u borbi za srebrno odličje gubi od Bugara, aktualnog viceprvaka Europe i kasnijeg pobjednika turnira. Marko se isto kao i Lana morao zadovoljiti brončanom medaljom iako je Marko najavio revanš bugaru na Croatia openu.

Treba istaknuti da je kadetska ekipa Foxa na ovom međunarodnom turniru u ekipnom plasmanu zauzela visoko 5.mjesto i najbolji smo rangirani klub iz Hrvatske u kadetskoj konkurenciji, a iza nas su ostali i mnogobrojni nacionalni timovi koji su došli u brojnijem sastavu.

Na turniru je nastupala i seniorka Andrea Pacadi u sklopu seniorske reprezentacije Hrvatske, Andrea je prvo kolo pobijedila reprezentativku iz Hong Konga ,a u borbi za četvrtfinale izgubila na zlatni bod iako je većinu susreta vodila.

Na turniru su nastupali još Sara Rajčević i Tesa Rajčević kojima su kumovale velike sudačke greške te zbog tuđe nemarnosti nisu prošle dalje, odličnu borbu je prikazao i Kevin Češljar,ali nije mogao proći dalje od drugog kola. Svi foksići su pokazali zavidnu fizičku pripremljenost, odličnu taktiku koju su slagali sa trenerom te s nestrpljenjem čekaju slijedeći G1 turnir svjetske serije u Zagrebačkoj Areni.

Borce je vodio trener Feđa Medak, dok je Marina Krapec bila vođa puta.

Taekwondo klub Fox Bjelovar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.