Crosst.hr

Briljantan završetak sezone za super foksiće!!!

20161127 201347

Članovi najtrofejnijeg Taekwondo kluba u gradu Bjelovaru odradili su tri turnira u istom vikendu i svuda polučili fenomenalan uspjeh.

Članovi najtrofejnijeg Taekwondo kluba u gradu Bjelovaru odradili su tri turnira u istom vikendu i svuda polučili fenomenalan uspjeh. Najznačajniji rezultat su napravile tri najstarije i najiskusnije natjecateljice na međunarodnom turniru svjetske G-1 serije u Parizu.

Na tradicionalno jakom Pariz Openu koji je okupio samu kremu ovog sporta naše foksice opet su polučile fenomenalan rezultat. Sara Rajčević u seniorskoj konkurenciji do -73kg prvu borbu je pobijedila predstavnicu Kanade sa 11:1, druga borba za medalju Sari donosi prvu nositeljicu turnira Poljsku reprezentativku, koju Sara pobjeđuje sa 2:0, da bi u borbi za srebrno odličje izgubila od Francuskinje, kasnije pobjednice turnira.

Andrea Pacadi u seniorskoj konkurenciji do -46kg prvo kolo je bila slobodna, a u drugoj ju je čekala predstavnica Belgije od koje je Andrea gubila već tri puta, ovaj put je sve došlo na naplatu i Andrea pobjeđuje sa visokih 6:1 u borbi za srebrno odličje gubi od reprezentacije Francuske koja je kasnije bila prva u Andreinoj kategoriji. Na kraju prvog dana turnira od dva natjecatelja uzeli smo dvije bronce te su Sara i Andrea zasluženo stajale na postolju ovog renomiranog turnira.

Drugi dan Pariz Opena na tatami izlazi Lana Krapec u prvoj borbi Lana je bila slobodna,a u drugoj borbi je deklasirala domaću predstavnicu sa 9:1, u borbi za srebro Lana gubi od španjolke u dramatičnom meču koji je trebao otići na Laninu stranu, čak je i protivnica na kraju došla do Fox tima i priznala da je dobila udarac iz okreta u glavu , na što se Lanin trener i žalio, ali sudci su ostali njemi i Lana umjesto zlata morala se zadovoljiti broncom. Veseli činjenica da su sve brončane foksice izgubile od kasnijih prvakinja i osvajačica ovog prestižnog turnira, a među prvima im je čestitao i naš gradonačelnik Antun Korušec. Super ekipu vodio je trener Feđa Medak.

Na turniru u Vukovaru pod nazivom Vukovar Open Kup veleposlanika Republike Koreje u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske nastupilo je i dvoje foksića: Petra Miškulin i Marko Erjavac. Marko Erjavac je do finala sve borce doslovce deklasirao i pomeo konkurenciju, a u finalnoj borbi Marko se morao boriti protiv kolege iz reprezentacije te je izgubio u dodatnoj rundi na zlatni bod te se morao zadovoljiti srebrnom medaljom. Petra Miškulin je krenula isto furiozno kao i Marko i sve pobjeđivala visokom razlikom te se okitila zlatnom medaljom i titulom najbolje kadetkinje turnira.

Na jednom od najmasovnijih turnira za kadete pod nazivom Jastreb Open – Kup Veleposlanika Republike Koreje nastupilo je i nekolicina foksovih boraca. Turnir je okupio preko 1000 natjecatelja, a bio je pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde. Foksići su pokazali super zajedništvo, odlične borbe i okitili se medaljicama. Anja Popović u kadetskoj konkurenciji sve je borbe pobijedila na prekid i osvojila je zlatnu medalju. Marija Miškulin je kopirala sestrin pohod u Vukovaru te je sve borbe pobijedila na prekid i više nego zasluženo uzela zlatnu medalju. Junior Mateo Knezić nakon dužeg izbivanja zbog loma ruke uspješno se vratio na tatami te osvojio srebrnu medalju izgubivši u dramatičnom finalu u zadnjim sekundama borbe.

Na natjecanju su se borile Ena Knezić i Ela Dolenac, ali zaustavljene su u prvim kolima. Roditelji su bili velika podrška te su bodrili ekipu od početka do kraja, a ovaj uspješni tim vodili su treneri Sanela Tolić Medak i Ivan Zelić.

Do kraja sezone ostalo je nekoliko turnira koji nam nisu previše bitni te će treneri opet eksperimentirati sa kategorijama i uzrastima, tako da će već u Sloveniji na turniru svi kadeti nastupati pod juniore, juniori pod seniore, a seniori u težim kategorijama te je cilj vježbati nove tehnike. Uspješno smo završili ovu godinu okitivši se medaljama na svjetskim, europskim prvenstvima kao i najjačim turnirima svjetske G-1 serije.

Taekwondo klub Fox Bjelovar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.