Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Božićni taekwondo turnir u češkom Pelhrimovu

Na 20. obljetnicu božićnog turnira u češkom Pelhrimovu okupilo se 450 natjecatelja iz Češke, Poljske, Mađarske, Švedske, Austrije, Njemačke, Srbije, Slovenije, Bjelorusije i Hrvatske.

Boje kluba, grada i županije branili su članovi taekwondo kluba FOX kao jedini predstavnici iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a to su: Ana Rajčević, Lana Rajčević, Tesa Rajčević, Lana Krapec, Ena Šimunić i Sven Petreković.
Tesa Rajčević je izgubila prvu borbu s 3:4 razlike od znatno višlje protivnice. Borba je bila odlična, ali razlika u visini je bila prevelika i Tesa nije mogla poentirati određene udarce.
Sven Petreković je prvu borbu pobijedio domaćeg predstavnika velikom bodovnom razlikom. U drugoj borbi je imao mađarskog reprezentativca, sudionika zadnjeg Europskog prvenstva, Olimpijskih igara mladih i Svjetskog prvenstva. Unatoč tome što je bilo tehničkih poteškoća s elektronskim oklopom protivnika, Sven je ostvario pobjedničke bodove ciljajući protivnikovu glavu.
Ulaskom u finale, čekao ga je poljski reprezentativac, također sudionik Europskog prvenstva, Olimpijskih igara mladih i Svjetskog prvenstva, kojemu isto nije radio elektronski oklop. Tek nakon intervencije trenera Feđe, oklop su popravili, međutim Sven je već tada gubio 4:0, te je uspio doći do 4:3, ali više nije bilo vremena da preokrene rezultat. S obzirom na ostvarene rezultate, Sven je pokazao da je spreman i motiviran, te ako nastavi marljivo trenirati da će u budućnosti postati veliki borac.
U prvom kolu borbi, Ana i Lana Rajčević su bile slobodne. U drugom kolu, Lana je pobijedila predstavnicu Švedske 8:3, da bi u finalnoj borbi izgubila nesretno na zlatni bod te se morala kao i Sven zadovoljiti srebrnom medaljom.
Ana Rajčević je u tijesnoj borbi za srebru medalju izgubila 9:11 od kasnije pobjednice cjelokupnog turnira. Ena Šimunić je prvo kolo bila slobodna isto kao i Lana Krapec.
U drugom kolu Lana pobjeđuje predstavnicu Bjelorusije, a Ena suparnicu iz Hrvatske prekidom borbe. U finalu su se našle dvije Foksice Ena i Lana te je Lana kao iskusniji borac dobila borbu i zasluženo uzela zlatnu medalju.
Taekwondo klub Fox je nastupio s ukupno šestero natjecatelja osvojivši jednu zlatnu, tri srebrne i jednu brončanu medalju. Sudac na turniru je bio Berislav Držanić.
Trener borbenih Foksića koji iz turnira u turnir ruši granice s njima je bio Feđa Medak, dok je Siniša Petreković brinuo o prijevozu. Klub se ovim putem zahvaljuje za kombi Sportskom savezu BBŽ.

Pročitajte još