Crosst.hr

Bjelovarski foksići nastupili na Seniorskom prvenstvu Hrvatske U-21

2016 10 FOKSSARA 1

U klubu su jako ponosi na ovaj rezultat jer biti u samom vrhu Hrvatske u seniorskoj konkurenciji je pokazatelj koliko se dobro i kvalitetno trenira te su cure najavile borbu za najbolju seniorsku ekipu grada Bjelovara.

Članovi najmlađeg i najtrofejnijeg gradskog kolektiva, nastupili su na seniorskom prvenstvu Hrvatske do 21 godinu koje je odrađeno u sklopu turnira Metalac Open.

Nastupilo je četvero foksića Andrea Pacadi, Sara Rajčević, Lana Krapec i Brian Češljar u pratnji trenera Feđe Medaka i sudca Berislava Držanića.

Brian Češljar je poražen u borbi za medalju iako je do zadnjih sekundi borbe imao aktivan rezultat te je meč mogao i drugačije završiti.

Lana Krapec iz turnira u turnir je sve bolja i bolja te joj pred najvažnije turnire raste forma. Lana je u borbi za medalju doslovce deklasirala protivnicu sa visokih 11:0, da bi u borbi za srebrno odličje u zadnjoj rundi izgubila dobivenu borbu od prvakinje države. Lana se morala zadovoljiti brončanom medaljom sa mlađe seniorskog prvenstva države iako je Lana još uvijek juniorka.
Sara Rajčević je super krenula i u borbi za finale je deklasirala protivnicu na prekid sa visokih 12:0.

U finalu je Sara dominirali i cijeli meč vodila glavnu riječ, da bi u zadnjih 15sekundi borbe primila udarac u glavu koji donosi 3 boda i gubi finala 3:4 te se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

Andrea Pacadi je prvo kolo kao nositeljica bila slobodna, u borbi za srebrnu medalju pobjeđuje aktualnu seniorsku prvakinju države na zlatni bod. U finalu je Andrea odradila rutinski meč do kraja ne primivši niti jedan bod te završila pobjedom u svoju korist sa 2:0.

Na kraju turnira u ekipnom plasmanu Foksići su trebali biti treće ekipno, jer dvije ekipe ispred foksa su imale jednaki broj bodova 17 te su podijelile drugo mjesto, a Fox-u je sa 15 bodova pripalo četvrto mjesto u ekipnom plasmanu. Tako da su ekipno prvakinje djevojke iz Velike Gorice, drugo mjesto dijele zagrebački Jastreb i karlovačka Banija, trećeg mjesta nema, a četvrti je Fox, iako se tim Foxa bunio protiv takve raspodjele, pravila su takva i nažalost nismo mogli primiti pehar za treće mjesto već smo sportski prihvatili četvrto mjesto u ekipnom plasmanu najboljih seniorki u državi.

U klubu su jako ponosi na ovaj rezultat jer biti u samom vrhu Hrvatske u seniorskoj konkurenciji je pokazatelj koliko se dobro i kvalitetno trenira te su cure najavile borbu za najbolju seniorsku ekipu grada Bjelovara.

Taekwondo klub Fox – Bjelovar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.